Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΑΝΕΛ: Ανοιχτός πόλεμος Καπερνάρου – Καμμένου

Ανεξάρτητος βουλευτής θα παραμείνει ο Βασίλης Καπερνάροςμετά την παραίτησή τους από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το τελευταίο 24ωρο βρίσκεται σε εξέλιξη ένας... ανοιχτός πόλεμος ανάμεσα στον γνωστό νομικό και το (πρώην πια) κόμμα του.
Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ο Βασίλης Καπερνάρος εξέφρασε το παράπονο ότι δεν βρήκε στήριξη από κανέναν, ούτε από το κόμμα ούτε από συναδέλφους του βουλευτές, ούτε από τον κ. Καμμένο, στον οποίο καταλόγισε ότι «δεν έκανε ούτε μια κοινή εμφάνιση μαζί του».

Σήμερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Star εξαπέλυσε νέα βέλη κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, δίνοντας συνέχεια στη μεταξύ τους κόντρα. Τόνισε πως τον προβλημάτιζε εδώ και καιρό η «απογύμνωση» στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Φτάσαμε στο σημείο να έχει πραγματικά ομολογηθεί από τον πρόεδρο, ότι πλέον το κόμμα είναι ένα πράγμα ανύπαρκτο», δήλωσε χαρακτηριστικά. Και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του και θα εξακολουθήσει να εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του.
Καμμένος: Θα σας τσακίσουμε!
Είναι δεδομένο πως το κλίμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες σχεδόν μια εβδομάδα μετά τις εκλογές είναι βαρύ. Ο Πάνος Καμμένος, που δέχθηκε προσωπικά πυρά από τον Βασίλη Καπερνάρο, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook αφήνει αιχμές προς διάφορες -μη πολιτικές- πλευρές για τους λόγους αποχώρησης του βουλευτή.
«Όσο και να μας χτυπάτε με αποστασίες
Όσο και να απειλείτε με το ΣΔΟΕ ανθρώπους μας
Ότι και να τάζετε σε χρήμα η καρέκλες εξουσίας
Όσους αποκλεισμούς οικονομικούς η ΜΜΕ να κάνετε
Όση λάσπη και να ρίχνετε
Όσα κόμματα και να δημιουργείτε
Δεν γονατίζουμε
Δεν παραδίδουμε την Ελλάδα των παιδιών μας
Δεν φοβόμαστε δανειστές και εξουσιαστές
Δεν συμβιβαζόμαστε
Θα σας τσακίσουμε», είναι το μήνυμα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Μένουμε εμβρόντητοι διότι ο κ. Καπερνάρος έφυγε χωρίς ένα πολιτικό επιχείρημα. Δεν είχε πολιτικό επιχείρημα η τοποθέτησή του αλλά μόνο πίκρα, διότι δεν υποστηρίχθηκε στον προεκλογικό αγώνα του» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του κόμματος, Τέρενς Κουίκ.
Χωρίς κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο
Μετά την παραίτηση του Βασίλη Καπερνάρου και την διαφαινόμενη εκλογή του Νότη Μαριά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν χωρίς κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος θα γίνεται κατά περίπτωση και αφού προηγηθεί αναδιανομή καθηκόντων για την παρακολούθηση του έργου των υπουργείων, αλλά και των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ενώ από το φθινόπωρο θα οριστούν οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Συγκεκριμένα, σε κάθε νομοσχέδιο, είτε στην Ολομέλεια, είτε αργότερα στα θερινά τμήματα της Βουλής, θα ορίζονται κατά περίπτωση δύο βουλευτές, που θα ασκούν χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου