Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο Καμμένος αποκάλεσε τον Ερντογάν 'στυγνό δικτάτορα


Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "στυγνό δικτάτορα", απαντώντας στις αξιώσεις εναντίον της Συνθήκης της Λωζάνης αλλά και στο αδιέξοδο για το Κυπριακό.AdTech AdΜιλώντας στον realfm 97,8, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε: "Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα, όπως και τον Ερντογάν, ο οποίος έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό δικτάτορα, αυτή τη στιγμή, να απειλεί το σπίτι μας. Όταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας, θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία".
Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε: "Όλοι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό".
Ανέφερε επίσης ότι γίνεται αναδιοργάνωση των στρατιωτικών μονάδων, αλλά είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.
"Οι προκλήσεις αυτή τη στιγμή είναι λεκτικές" σχολίασε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: "Τα άρματα τους που ήταν στον Έβρο έχουν κατέβει στην νοτιοανατολική Τουρκία. Το ηθικό τους δεν είναι σε καλό επίπεδο. Τούρκοι που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ έχουν ζητήσει άσυλο. Οποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται, με την έννοια της παραβίασης του εθνικού εναερίου χώρου μας και των υδάτων μας, αντιμετωπίζονται άμεσα. Ο Ερντογάν κάνει αυτές τις δηλώσεις για λόγους εντυπωσιασμού, εσωτερικά έχει προβλήματα".
"Το βράδυ, λοιπόν, μπορούνε οι Έλληνες να κοιμούνται ήσυχοι, γιατί κάποιοι ξαγρυπνούν. Αλλά οφείλουμε αυτό να τους το αναγνωρίσουμε", κατέληξε.
Για τους Σύρους πρόσφυγες, σημείωσε πως και εκείνοι είχαν βοηθήσει τους Έλληνες μετά την καταστροφή της Σμύρνης. "Η μεγάλη μας ασπίδα απέναντι στους εξτρεμιστές είναι η συμπεριφορά μας, η φιλοξενία μας", είπε. "Αυτή τη στιγμή που η Ευρώπη πλήττεται υπάρχει μια σημασία με τη στήριξη των ΗΠΑ που βάζει την Ελλάδα στον σημαντικότερο ρόλο στην περιοχή", κατέληξε ο υπ. Άμυνας.
Να σημειώσουμε πως ο Πάνος Καμμένος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στον Έβρο από σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο υπουργός εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι τις νέες στρατιωτικές κατοικίες που κατασκευάστηκαν στο Διδυμότειχο.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Σουφλί και συγκεκριμένα στο φυλάκιο 126. Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Καμένος θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη όπου θα παραδώσει ξίφη σε αξιωματικούς στο στρατόπεδο "Κανδηλάπτη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου