Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

«Άνθρακες...τα Tablet» στον Δήμο Καλλιθέας


Αυτές τις μέρες γίναμε μάρτυρες ενός μπραντεφέρ μεταξύ της Αξιωματικής Αντιπολίτευση και  της Διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας, σχετικά με την χορήγηση ηλεκτρονικών συσκευών «Tablet» στους μαθητές που έχουν ανάγκη.

Με τις εντυπώσεις να κερδίζει η Διοίκηση ,λέγοντας ότι έχει ήδη δρομολογήσει την σχετική διαδικασία  και δεν χρειάζεται κάτι άλλο περεταίρω.

Μόνο που σήμερα έρχεται επιστολή από την ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ και ανατρέπει τις όποιες θριαμβολογίες της Διοίκησης και του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβου.

Αναφέρει μεταξύ άλλων η Επιστολή:

«Παραχώρηση tablet σε μαθητές με άκρως αυστηρά/περιοριστικά κοινωνικά κριτήρια. 
Το φιάσκο επαναλαμβάνεται……. 

Μετά το φιάσκο του ΥΠΑΙΘ με την άρον-άρον καταγραφή των αναγκών των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών των σχολείων σε ψηφιακό εξοπλισμό, laptop και tablet, τα οποία τάχα θα χορηγούσε το ΥΠΑΙΘ σε αυτούς για την συμμετοχή τους στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και μετά την ταχύτατη ανάκληση αυτής της μαξιμαλιστικής δήλωσής του και της αναδίπλωσης του στο θέμα αυτό, με έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 16605/23-4-2020) έρχεται ο Δήμος Καλλιθέας δια του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης που διαθέτει, ,να ορίσει άκρως περιοριστικά κοινωνικά κριτήρια για τις οικογένειες που θα πάρουν ψηφιακό εξοπλισμό (tablet) για να μπορέσουν τα παιδιά τους, τώρα μάλιστα που αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα σχολεία, να πάρουν μέρος στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση… 

Μήπως το φιάσκο επαναλαμβάνεται;

Ζητά μάλιστα ο Δήμος να γίνει η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών στα σχολεία σε κλειστούς φακέλους από τους γονείς που πληρούν τα μινιμαλιστικά κριτήρια που ο ίδιος θέτει μέχρι την Τετάρτη 29/4/2020. Τελικά θα προχωρήσει σε κάποιου είδους παροχή εξοπλισμού, χωρίς να διευκρινιστεί επίσης για τα χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν από ποιο κονδύλι προβλέπεται να διατεθούν.

Στα κοινωνικά κριτήρια που ορίζει ο Δήμος για την παραχώρηση του tablet στους μαθητές είναι ή η οικογένειά τους να είναι δικαιούχος του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης ή να είναι δικαιούχος δωροεπιταγών Χριστουγέννων-Πάσχα ή να έχει χαμηλό ετήσιο εισόδημα, να είναι κάτω ουσιαστικά από το όριο της φτώχειας, να είναι οικογένεια ανέργων, πολυτέκνων ή με μέλη ΑΜΕΑ.

Επιζητά δηλαδή να δώσει περιοριστικά, όσο γίνεται λιγότερα, φθηνά tablet που κάνουν μόνο για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές οικογενειών που είναι σε απόλυτη ένδεια…. που μπορεί στο σπίτι τους να έχουν κομμένο ακόμη και το ρεύμα….

Για τα παιδιά βέβαια των άλλων φτωχών οικογενειών της Καλλιθέας, των εργατικών οικογενειών της που οι γονείς τους εργάζονται ή έχουν αναστολή εργασίας παραμένοντας απλήρωτοι και δεν τυγχάνουν των ανωτέρω “προνοιακών ευεργετημάτων” του μηδαμινού, του τίποτα, δεν υπάρχει καμιά μέριμνα. Αυτά το φιάσκο δεν τα αγγίζει και προς αυτά η ντροπή περισσεύει.

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ μας καταγγέλλουμε την υποκρισία, την αδιαφορία και την έλλειψη σχετικής μέριμνας και του ΥΠΑΙΘ, αλλά και του Δήμου Καλλιθέας, ο οποίος λειτουργεί κατ΄ αναλογία κι επικουρικά προς το ΥΠΑΙΘ και ο οποίος δεν έχει πάρει καμιά σαφή σχετική απόφαση ψηφιακής στήριξης μαθητών των σχολείων της περιοχής του μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου του στο οποίο δεν έχει συζητηθεί καν το σχετικό θέμα, ούτε βεβαίως υπάρχει σχετική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ως προς αυτό. »

                                      Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος                                                        Η Γεν. Γραμματέας
Μάκης Μαυρέλης                                                        Έφη Ψωίνου
................................................................................................................................
Επίλογος....

Το όλο θέμα από ότι φαίνεται είναι μόνο για εντυπώσεις και δεν μας ξενίζει αυτό, καθόλου. Έχουμε μάθει πια η «Καλλιθέα Αλλάζει» , μόνο που η κατεύθυνση είναι λάθος....
Όσο για τα  Tablet....« Άνθρακες ο θησαυρός».


Πεχλιβανίδης Φώτης
Συντάκτης- Αρθρογράφος
Social Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου