Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

ΒΟΜΒΑ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ & ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Δεν θα παραστούν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι επικεφαλής τους, των Δημοτικών Παρατάξεων «Προοπτική Ζωής» και «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας».

Εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαφωνία και τη διαμαρτυρία τους για την συνεχιζόμενη τάση υποβάθμισης της λειτουργιάς του Σώματος.

Αναφέρει σε επιστολή του, ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής» κ. Κώστας Ασκούνης :

 Κύριε Πρόεδρε,

          Η απόφασή σας για ορισμό τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, Δευτέρα 04/07/2022 και ώρα 22:00, έπειτα από την προγραμματισμένη σημερινή ειδική συνεδρίαση και ώρα 21:00 για τη συζήτηση των Πεπραγμένων του έτους 2020, έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη που έχουμε για απαξίωση και υποβάθμιση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου. Μία υποβάθμιση που ξεκίνησε από τον Αύγουστο του 2019 με την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη μεταφορά τους στην Οικονομική Επιτροπή και η οποία πρόσφατα κρίθηκε αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ιδιαίτερα δε, η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ορίζεται για τις 10 η ώρα το βράδυ είναι μία απόφαση, η οποία δεν έχει προηγούμενο, παρά το ότι εγκαίρως σας το είχαμε επισημάνει, στερώντας μας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα να τοποθετηθούμε και να υπάρξει διάλογος στα τρέχοντα θέματα. Είμαστε βέβαιοι, ότι η Διοίκηση του Δήμου είναι απολύτως σύμφωνη με αυτή την τακτική.

Για τους λόγους αυτούς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ» σας ενημερώνουμε ότι δεν θα παραστούμε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως ελάχιστο δείγμα διαμαρτυρίας στις πρακτικές που ακολουθείτε.

 


Αναφέρει σε επιστολή του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», κ Θοδωρής Ψαλιδόπουλος :

 

Κύριε Πρόεδρε,        

Με την παρούσα, σας γνωρίζομε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» δεν θα παραστούμε στις σημερινές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζοντας τη διαφωνία και τη διαμαρτυρία μας για τη συνεχιζόμενη τάση υποβάθμισης της λειτουργίας του Σώματος.

Η διοίκηση του Δήμου, σταθερά αποφεύγοντας το δημόσιο διάλογο, δεν σκοπεύει να αφιερώσει παρά μόνον μίαν ώρα στη συζήτηση επί του απολογισμού του έτους 2020 και τούτο, προφανώς, προκειμένου να εκπληρώσει απλώς την τυπική υποχρέωσή της να διεξαγάγει μια «ειδική δημόσια συνεδρίαση» για το θέμα. Αλλά και μετά από αυτή, η σύγκληση του Σώματος σε τακτική συνεδρίαση περί ώρα 22:00 στερεί αντικειμενικά τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων επί των θεμάτων, τα οποία απασχολούν την τρέχουσα δραστηριότητα του Δήμου.

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου συμπράττει με αυτή την αντίληψη. Δεν απορεί πάντως για την υιοθέτησή της, αφού η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει πλέον νομοθετήσει την απαγόρευση στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να διατυπώνουν τη γνώμη τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου