Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ.

 

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, σε δήλωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζει και στηρίζει τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση, μετά τα τελευταία δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αναφέρει στην δήλωση του ο  Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος :

«Με τον Νίκο Παπαθανάση έχω μια μακρά σχέση βαθιάς και ειλικρινούς φιλίας πολλών δεκαετιών την οποία επισφραγίσαμε ως κουμπάροι πριν από 23 χρόνια.

 Γνωρίζω πόσο καθαρός και ηθικός άνθρωπος είναι ο Νίκος

Και ήμουν βέβαιος εξ αρχής ότι η επίθεση που δέχθηκε ήταν άδικη

Όμως και εκ των υστέρων, τα στοιχεία της υπόθεσης , επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση που δέχθηκε είναι άδικη και αστήριχτη

Τα στοιχεία λοιπόν λένε τα εξής:

Ο Νίκος Παπαθανάσης και ρύθμισε και πληρώνει κάθε δανειακή του υποχρέωση και βέβαια δεν οφείλει σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο ή στο Ελληνικό Δημόσιο»

Τα δημοσιεύματα αφορούσαν την εταιρεία με την επωνυμία «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ S.P. ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στην οποία  ο αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης ήταν μέλος ΔΣ και μέτοχος. Στη συνέχεια, φέρεται να πούλησε στον αδελφό του(το πότε δεν το ξέρουμε) και να αποχώρησε. Ήταν όμως εγγυητής (και συμβασιακά πρωτοφειλέτης;) σε δάνειο ύψους 1,45 εκατ. ευρώ.

Ο αδελφός του Υπουργού είναι ο Δημήτρης Παπαθανάσης ο οποίος είναι Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Καλλιθέας.

Η πλευρά του Υπουργού ισχυρίζεται ότι εξακολουθεί να φέρει το βάρος της εγγύησης για το ανεξόφλητο υπόλοιπο του εταιρικού δανείου (επίσης αγνώστου ύψους), ενώ ενδιαφέρουσες είναι και οι πληροφορίες ότι επίκειται επαναδραστηριοποίηση της ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ μέσω του άρθρου106 περί εξυγίανσης, με τη συμμετοχή επενδυτή…

Μας φαίνεται όμως πολύ περίεργο αυτό, καθότι ανατρέχοντας στα στοιχεία της εταιρείας στο ΓΕΜΗ, είδαμε τα εξής:

Στον ισολογισμό του 2015, που υπογράφουν ο αδελφός του Νίκου, Δημήτρης Παπαθανάσης (Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Καλλιθέας), ως αντιπρόεδρος και ο κ. Λουκάς Σαγιάς, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, η εταιρεία παρουσίαζε ενεργητικό ύψους σχεδόν 9 εκατ. ευρώ, με υποχρεώσεις ύψους 10,5 εκατ. ευρώ.

Πηγαίνοντας όμως στο 2021, όπου υπογράφουν ο κ. Σαγιάς με την ίδια ιδιότητα και ο κ. Παπαθανάσης ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, το ενεργητικό είχε μειωθεί σε… 1,46εκατ. ευρώ (με μεγάλες αποσβέσεις και απομειώσεις αξίας) ενώ οι υποχρεώσεις ήταν πλέον πάνω από 17,2 εκατ. ευρώ

Δηλαδή η εταιρεία εμφανίζεται να έχει τον Φεβρουάριο του 2022 περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,46εκατ. ευρώ και να χρωστάει 17,2 εκατ. ευρώ!

Ποιος λοιπόν θα είναι αυτός ο επενδυτής, τι ακριβώς θα αγοράσει και με τι κούρεμα ; Γιατί οι αριθμοί είναι αδυσώπητοι.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε επίσης ότι η ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ συνέδεσε ήδη από το μακρινό 2006 το όνομά της με την ΤΕΚΑΛ του Παναγιώτη Ψαλτάκου μέσω της κοινοπραξίας ΔΟΜΟΤΕΚΑ, με πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας.

Πάντως, για να επιστρέψουμε στον ίδιο τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση, στο τελευταίο δημοσιευμένο Πόθεν Έσχες για τα εισοδήματα του έτους 2020, αναγράφει μια σειρά ακινήτων, κυρίως στην επαρχία, περίπου 66.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, περίπου 30.000σε καταθέσεις (σχεδόν όλες στο όνομα της συζύγου του), δύο αυτοκίνητα 1.400 και 1.500 κυβικών(επίσης στο όνομα της συζύγου), αλλά και... 536.000 ευρώ σε τρέχον υπόλοιπο προσωπικών δανείων των δύο συζύγων, εκ των οποίων τα 30.000 είναι μάλιστα οφειλές από πιστωτική!

Για την ακρίβεια, στα μεγάλα δανειακά κονδύλια, υπάρχει ένα στεγαστικό αρχικού ύψους 150.000ευρώ το 2003, από την Εθνική Τράπεζα, από κοινού με τη σύζυγό του για την οικεία τους, το οποίο εξυπηρετείται και είχε μειωθεί στις 61.000 το 2020.

Αλλά και ένα δάνειο του Υπουργού από την Τράπεζα Πειραιώς με αρχικό ύψος 280.000 ευρώ το2006, το οποίο το 2020 είχε ήδη φτάσει στις 389.000 ευρώ. Ομοίως δάνειο από την Alpha Βank ύψους 25.000 ευρώ το 2009 που είχε φτάσει στις 46.700 το 2020, ενώ και η οφειλή από πιστωτική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς ξεκίνησε από 11.150 το 2010 και είχε διαμορφωθεί σε 30.220 το2020.

Πάντως στο επίλογο, όπως είπε και ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος στην δήλωση του:

 «….. Ο Νίκος Παπαθανάσης και ρύθμισε και πληρώνει κάθε δανειακή του υποχρέωση .... »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου