Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μεγαλώνει το σχολικό έτος -Θα ξεκινάει νωρίτερα και θα κοπούν αργίες



Νωρίτερα θα κάθονται πλέον στα θρανία οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού το πρώτο κουδούνι αναμένεται θα χτυπήσει στις 5 Σεπτεμβρίου από τη νέα χρονιά και όχι στις 11, όπως ίσχυε εδώ και πάρα πολλά έτη.
Σύμφωνα με το Εθνος, το υπουργείο προτίθεται να περικόψει και κάποιες σχολικές αργίες, όπως για παράδειγμα του Αγίου Ιωάννη, ενώ για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών αναμένεται να προβλεφθεί το πρωί εκκλησιασμός και μετά κανονικό μάθημα.

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την επιμήκυνση του σχολικού έτους για λίγες ημέρες, καθώς και μικρές -τεχνικής φύσεως- βελτιώσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων (διάρκεια σχολικού έτους, περικοπές σε περιπάτους και κάποιες σχολικές αργίες κ.ά.), οι οποίες θα αφορούν τους μαθητές.
Με τις αλλαγές αυτές οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι οι διδακτικές ώρες θα αυξηθούν έως και 50 ώρες κατ΄ έτος. Τις επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει και το πρόγραμμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες -λόγω των εκλογών- θα αρχίσουν στις 27 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου