Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία - σε Λακωνία και Καλαμάτα

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία που εκδηλώνεται από το βράδυ της Κυριακής. Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τα ξημερώματα τραυματισμούς και μεγάλες καταστροφές στη Σκάλα Λακωνίας, ενώ κάτι ανάλογο σημειώθηκε και στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας. Πλημμύρες έχουν καταγραφεί στην Πάτρα, όπως και στην Αττική.


Συγκεκριμένα, στη Σκάλα Λακωνίας, ο ανεμοστρόβιλος, που έπληξε τη νότια πλευρά της πόλης, ξήλωσε σκεπές σπιτιών, αναποδογύρισε πολλά αυτοκίνητα, ξερίζωσε δένδρα και διέλυσε καταστήματα. Εκτός από την πόλη της Σκάλας, ζημιές έχουν προκληθεί και στα χωριά Έλος, Λεήμονας και Αστέρι.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και έχουν διακομιστεί στο κέντρο υγείας Βλαχιώτη.
Στον αστικό ιστό, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ευρώτα Ηλίας Παναγιωτακάκος, έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές περισσότερες από εκατό επιχειρήσεις, ενώ πολλά είναι τα σπίτια των οποίων έχουν ξηλωθεί οι σκεπές κι έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί στο εσωτερικό. Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, -εκτός από έναν που είναι σοβαρότερα, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του- ήταν ελαφρά τραυματισμένοι και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Κυριακή
1.       Τη Δευτέρα (21-09-2015) θα σημειωθεί σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σταδιακά στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν τη νύχτα στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν περιλαμβάνεται και η Αττική. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
2.       Την Τρίτη (22-09-2015) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα όμως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν.

3.       Την Τετάρτη (23-09-2015) σταδιακά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (24-09-2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου