Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Παρεμπόδιση του Α. Γεωργιάδη από αντιεξουσιαστές

Πρωτοβουλία αντιεξουσιαστών επιχείρησε να αποκλείσει την κινηματογραφική αίθουσα στην οποία είχε προγραμματιστεί να μιλήσει, στον Βόλο, ο υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ. κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Η ομάδα αντιεξουσιαστών απέκλεισε την είσοδο του κινηματογράφου, θεωρώντας αρχικά ότι ο βουλευτής βρίσκεται εντός της αίθουσας καθώς η ομιλία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα. Οι αστυνομικές αρχές της πόλης, που σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη δεν διαθέτουν μονάδες για τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών, ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλειά του, με αποτέλεσμα η μεν ομιλία να ματαιωθεί, ο δε κόσμος που είχε συγκεντρωθεί να παραμείνει, για αρκετό χρόνο, εγκλωβισμένος εντός.


 «Αυτή είναι η Ελλάδα του 2015» σχολίασε στην «Κ» ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι σε καμία κανονική χώρα δεν θα μπορούσαν «οι φασίστες της άκρας Αριστεράς να απαγορεύσουν την εκδήλωση ενός βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου και υποψήφιου για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό η ΝΔ αναφέρει ότι: «Είναι αδιανόητο σε δημοκρατικά κράτη οργανωμένες ομάδες περιθωριακών στοιχείων να παρεμποδίζουν την προσέλευση βουλευτή σε χώρο προγραμματισμένης συγκέντρωσης. Είναι άλλη μία έκφραση βίας την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν υπάρξουν ακόμα σοβαρότερα γεγονότα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου