Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΤΡΙΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ


Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στην Πορτογαλία. Πρωτεργάτης ο Σαλαμίνος καθηγητής κ. ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΥΤΟΣ.
Από τους 10ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών.
"Ηat-Τrick λοιπόν, και η παράδοση καλά κρατεί. Για τρίτη συνεχόμενη φορά πετύχαμε να προκριθούμε στους 10ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών που έγιναν στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στο Ε.Κ.Φ.Ε Αιγάλεω, καταλαμβάνοντας το τρίτο βραβείο που μας στέλνει και πάλι στο μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ - διαγωνισμό, Science on Stage in Europe που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.

Συνολικά δόθηκαν επτά βραβεία, και οι αντίστοιχοι επτά Έλληνες εκπαιδευτικοί θα αντιπροσωπεύσουν την χώρα μας . Το φεστιβάλ Science on Stage 2019 έχει θέμα : “ Skills for the future” (Δεξιότητες για το μέλλον) και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Cascais της Πορτογαλίας από 31 Οκτωβρίου μέχρι 3 Νοεμβρίου 2019. Θα συμμετάσχουν 450 STEM εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από 33 χώρες .

Η εργασία με την οποία βραβεύτηκα και κατ’ επέκταση και το σχολείο που υπηρετώ, έχει τίτλο «Από την Γη…….στον Άρη». Πρόκειται για ένα S.T.E.M project, με θέμα την εξερεύνηση άλλων πλανητών με την χρήση των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών , την τηλεπλοήγηση ρομποτικών οχημάτων, και την τηλεμετρία. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο κατασκευές ομοιωμάτων, ενός δορυφόρου και του ρομποτικού οχήματος Mars Rover Curiosity, με τη χρήση των οποίων μπορούμε να προσομοιάσουμε στην τάξη, όσο είναι αυτό δυνατό, τον τρόπο που πραγματοποιούνται η πλοήγηση του οχήματος, καθώς η συλλογή και μετάδοση των μετρήσεων από τους φέροντες αισθητήρες του, της ατμόσφαιρας του πλανήτη Άρη, στην Γη.

Σκοπός είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών και γενικότερα των νέων, να ασχοληθούν με τις Φυσικές και Τεχνολογικές επιστήμες καθώς και να αποκτήσουν τέτοιες δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν στο επερχόμενο «απαιτητικό» μέλλον.
Η διεξαγωγή των 10ων Πανελληνίων Αγώνων Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, ήταν όπως πάντα άψογη, το επίπεδο των εργασιών πολύ υψηλό και σίγουρα η κριτική επιτροπή θα προβληματίστηκε αρκετά και για την επιλογή των εργασιών αλλά και την κατάταξη των βραβείων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά - όπως πιστεύω και όλοι οι συμμετέχοντες- την Κα Ευγενία (Τζένη) Τσιτοπούλου Χριστοδουλίδη η οποία είναι Υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Αιγάλεω και Συντονίστρια της Ελληνικής επιτροπής του Science on Stage in Europe. Πρόκειται για μία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ με τεράστια ψυχική δύναμη και αγάπη για την επιστήμη την εκπαίδευση και την ανέλιξη μαθητών και εκπαιδευτικών ακόμη και μέχρι το ΤΥΠΙΚΟ τελείωμα της καριέρας της . Στην ομιλία της είπε « σιγά μη και δεν κάνω εγώ ξανά τους Πανελλήνιους Αγώνες». Ας παραδειγματιστούμε όλοι, και πολύ περισσότερο οι νεότεροι συνάδελφοι. Προσωπικά της οφείλω ένα ακόμη μεγάλο Ευχαριστώ γιατί από το 2012 που με «ανακάλυψε» σε μια εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου, μου έδωσε την ευκαιρία και το βήμα να δείξω τη δουλειά μου και να δείξουμε τη δουλειά μας , όντας εκπαιδευτικός – εκπαιδευτικοί - της επαγγελματικής τεχνικής εκπαίδευσης, που δυστυχώς δεν έχουμε τέτοιου είδους ευκαιρίες , και να γίνει έτσι γνωστό το σχολείο μου
(1ο ΕΠΑ.Λ Σαλαμίνας) όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω, τους εκλεκτούς συναδέλφους Παρασκευά Ανδριανό και Αργυρίου Σπύρο για την βοήθειά τους .
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες συναδέλφους. Για τους διακριθέντες θα ήθελα να πω καλή αντάμωση στην Πορτογαλία.Είμαι σίγουρος πως θα είμαστε και πάλι η Dream Team του φεστιβάλ όπως στην Ουγγαρία. Ελπίζω ότι δεν θα σπάσει η παράδοση και θα φέρουμε και πάλι βραβείο στην Ελλάδα!"


πηγή
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1447461798729939&id=1063708637105259&__tn__=K-R

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου