Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Αντίδραση του ΙΣΑ για την δημοσίευση του καρδιολόγου δρ. Φαίδων Βόβολης


Στην ανάρτηση ο καρδιολόγος δρ. Βόβολης εξέφρασε δημοσίως την διαφωνία του για τα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί προς αντιμετώπιση της πανδημίας της ασθένειας COVID-19 από το νέο κορωνοϊό. Δήλωσε μεταξύ άλλων πως γίνεται μια προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, ενώ σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλουν συνάδελφοί του ιατροί καθώς και ΜΜΕ τα οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “ελέγχουν”. Φτάνει μάλιστα σε σημείο να απαξιώνει την αξία ενός μελλοντικού εμβολίου για τον ιό.

Αντιδράσεις
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αντέδρασαν στην εν λόγω δημοσίευση. Μάλιστα, μερικές ώρες αργότερα, η δημοσίευση του δρ. Βόβολη κατέβηκε από την προσωπική του σελίδα.
Έντονη ήταν και η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο οποίος μάλιστα έσπευσε μέσω του γραφείο τύπου του να δημοσιεύσει σχετική ανακοίνωση. Πιο συγκεκριμένα:

Ο ΙΣΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕ : «ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, πληροφορούμενος τη δημοσίευση – ανάρτηση συναδέλφου, ιατρού – καρδιολόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιθυμεί να δηλώσει κατηγορηματικά ότι καταδικάζει κάθε δημοσιοποίηση προσωπικών και ατεκμηρίωτων επιστημονικά απόψεων, που δημιουργούν ανασφάλεια στο ευρύ κοινό.
Η προαναφερθείσα δημοσίευση επιχειρεί να διαστρεβλώσει την επιστημονική αλήθεια και να υπονομεύσει το έργο της Πολιτείας και της Ειδικής Επιτροπής των Λοιμοξιωλόγων που έχει συσταθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και αποπροσανατολιστικές.

Ως ιατρικό σώμα θα πρέπει να επιδείξουμε τη σοβαρότητα και σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Ο ΙΣΑ ασφαλώς αναγνωρίζει την ελευθερία της έκφρασης, αλλά, υπό τις παρούσες συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας, δεν θα ανεχτεί παρουσίες στα ΜΜΕ ή τη δημοσίευση με κάθε μέσο προσωπικών απόψεων, που εγείρουν την υπόνοια ότι γίνονται είτε κακόβουλα είτε για λόγους προσωπικής προβολής.

Αποτελεί «γροθιά» στην ίδια την αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και ο ΙΣΑ με εντολή του Προέδρου του θα προβεί σε κάθε ενέργεια που απαιτείται σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου