Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Έρμαια του Δημάρχου Καλλιθέας και των αρνητών μάσκας, οι Εργαζόμενοι στην Καθαριότητα.

 

Τεράστια ανησυχία προκαλούν πλέον τα συνεχή κρούσματα κορονοϊού στον τομέα της καθαριότητας, εργαζομένων στον Δήμο Καλλιθέας. Μια ιστορία που μαστίζει έναν κλάδο ο οποίος κάτω από τρομακτικά δύσκολες συνθήκες για την κοινωνία, φροντίζει για το καλό μας και θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες όλοι, γι’ αυτή την τεράστια προσφορά τους.

Δυστυχώς όμως αυτοί οι εργαζόμενοι σε έναν τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο κλάδο, για την δημόσια υγεία και το κοινό καλό είναι εκτεθειμένοι. Τόσο από τα περιορισμένα μέσα που τους προσφέρει ο Δήμος, όσο και από τους συνδικαλιστές της Αριστεράς και της συμφοράς που τους οδηγούν και τους αναγκάζουν πολλές φορές, σε κινήσεις που θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Οι αριστεροί αρνητές μάσκας, ειδικά στο νεκροταφείο αλλά και στην καθαριότητα, αποτελούν τους υποκινητές της έκθεσης ολόκληρης της κοινωνίας της Καλλιθέας σε κίνδυνο και θα έπρεπε να τους ασκηθούν διώξεις για ποινικές ευθύνες.

Την ίδια στιγμή ο Δήμος κωφεύει στις συνεχείς εκκλήσεις για την δαπάνη μεγαλύτερων κονδυλίων, για την συστηματική εξέταση των εργαζομένων στην καθαριότητα . Ενώ την ίδια στιγμή δαπανώνται σε πολύ πιο ασήμαντες υποθέσεις, μεγάλα κονδύλια, η δημοτική Αρχή για την πρόληψη που αφορά την προστασία των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου, δαπανά μόλις 5000 ευρώ, ποσό αστείο, μπροστά στο μέγεθος και τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Επίσης τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από Covid-19 σε όλο το φάσμα του Δήμου Καλλιθέας είναι ελλιπή. Θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι στις δημοτικές υπηρεσίες, να υποβάλλονται σε τακτικό έλεγχο υπό την αιγίδα του ίδιου του Δήμου, ενώ θα πρέπει να είναι εξαιρετικά τακτικές σε συχνότητα και οι απολυμάνσεις σε κτίρια, αλλά και στις καμπίνες των οχημάτων, κυρίως σε αυτές των απορριμματοφόρων.

Αυτό που απαιτούμε είναι περισσότερα χρήματα για την προστασία και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων στους εργαζόμενους του Δήμου κάτι στο οποίο θα είμαστε συνεπείς και θα ενοχλούμε συνεχώς την Δημοτική Αρχή.

 




Μπουγάς Τρύφων

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης

« Έλληνες για την Καλλιθέα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου