Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

"Έγκλημα, ίντριγκα και πλούτος κάτω από τον ήλιο της Αθηναϊκής Ριβιέρας".

 

Το πρόβλημα είναι ότι το κράτος, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, μεταχειρίζεται όλα τα δημόσια ακίνητα σαν να επρόκειτο για ιδιωτική του περιουσία. Το ερώτημα που αμέσως προκύπτει είναι:

Ποια είναι τα όρια των ιδιωτικοποιήσεων στις οποίες μπορεί να περιέλθει ένα βιώσιμο συνταγματικό κράτος, ώστε να μην διακινδυνεύσει την υπόστασή του;

Και ναι μεν τα κτήρια στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ θα μπορούσαν να ιδιωτικοποιηθούν, η τεράστια ελεύθερη έκταση που τα περιβάλλει ως ουσιώδη στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος (παραλία-αιγιαλός) ΟΧΙ.

Πρέπει λοιπόν η Κυβέρνηση να ιεραρχήσει τις επιτρεπόμενες για κάθε δημόσιο ακίνητο χρήσεις, όταν μάλιστα, κατά κανόνα, είναι μεταξύ τους ασυμβίβαστες και αλληλοσυγκρουόμενες. Δεν είναι δυνατόν ένα δημόσιο ακίνητο, προορισμένο από τη φύση του να εξυπηρετεί πάγιους και θεμελιώδεις σκοπούς, να θυσιάζεται για την κάλυψη μιας περιστασιακής ανάγκης, και μάλιστα οικονομικής…

Οφείλει η Κυβέρνηση να επανεντάξει στη δημόσια κτήση τον περιβάλλοντα ελεύθερο χώρο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ μέρος του οποίου αποτελεί η Εσπλανάδα και η Πλατεία Νερού αλλά και η παραλία στο Παλιό Φάληρο αφού πρώτα καταργήσει το διαγωνισμό και τις χρήσεις που προκηρύχτηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο  Κωστής Χατζηδάκης Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  με τον αναπληρωτή  του Καλλιθεάτη Υπουργό Νίκο Παπαθανάση έχουν την αρμοδιότητα και υποχρέωση να επανεξετάσουν το κρίσιμο ζήτημα που δημιουργήθηκε και να προβούν σε άμεσες διορθωτικές ενέργειες.

(Να σημειώσουμε ότι ο αδελφός του κ Παπαθανάση, Δημήτρης είναι Αντιδήμαρχος του απερχόμενου Δημάρχου Καλλιθέας Δ. Κάρναβου και επανεκλέγει δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας. οπότε η προσέγγιση είναι πρακτικά πιο εύκολη).



Γεώργιος Καστάνης

Πρόεδρός

Πολιτιστικού Συλλόγου Ιλισός,   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου