Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Συνάντηση Δημάρχου Κώστα Ασκούνη και των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων με τη Διοίκηση της ΕΤ.Α.Δ.

«Όχι στη μετατροπή της Πλατείας Νερού σε Συναυλιακό χώρο»

  Με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), κ. Ηρώ Χατζηγεωργίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, μαζί με τους επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, με αφορμή το διαγωνισμό για τη μακροχρόνια εκμίσθωση για 40 χρόνια τμήματος της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου που περιλαμβάνει το Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, την Πλ. Νερού και το Γυάλινο Κτίριο. 

Στη συνάντηση εκφράστηκε η πλήρης διαφωνία της Δημοτικής Αρχής και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, στην πρόθεση της Εταιρίας για την παραχώρηση της Πλατείας Νερού σε ιδιώτη για 40 χρόνια και τη μετατροπή της σε χώρο Συναυλιών, εκθέτοντας τη σωρεία προβλημάτων που ανακύπτουν για τους δημότες της Καλλιθέας και του Π. Φαλήρου.



Όπως σημείωσε ο κ. Ασκούνης, η Πλατεία Νερού είναι ένας από τους τελευταίους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ και αποτελεί τη μόνη διέξοδο των Κατοίκων της Καλλιθέας προς τη θάλασσα και μοναδικό χώρο εκτόνωσης των πολιτών ενός εξαιρετικά πυκνοκατοικοιμένου Δήμου.

Επισημάνθηκε ότι ήδη κατά τη διενέργεια συναυλιών στο χώρο της Πλατείας Νερού η πρόσβαση παρεμποδίζεται με περιφράξεις, ενώ η ηχορύπανση, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, τα προβλήματα στην κυκλοφοριακή και τη συγκοινωνιακή λειτουργία, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της Καλλιθέας και των όμορων Δήμων.

Σημείωσε δε, ότι έχουν ήδη συσταθεί Επιτροπές Κατοίκων, στην Καλλιθέα και το Π. Φάληρο αντιδρώντας στις αποφάσεις της ΕΤ.Α.Δ. που κάνουν τη ζωή τους ανυπόφορη. Το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί, εφόσον έως σήμερα έχουν προγραμματιστεί για την καλοκαιρινή περίοδο 10 συναυλίες με συγκροτήματα διεθνούς φήμης.

Επιπλέον ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι η ΕΤ.Α.Δ. όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έλαβε κανένα μέτρο για τις αυθαίρετες περιφράξεις με συρματόπλεγμα στην παραλία. Το χειρότερο δεν έλαβαν υπόψιν και κατά συνέπεια δεν εφάρμοσαν, τις απορρέουσες υποχρεώσεις από το Π/Δ 433/2013 για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις χρήσεις αυτές (ηχορύπανση, κυκλοφοριακή συμφόρηση, ασφάλεια επισκεπτών, καθαριότητα, κ.ά) και εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός για την έλλειψη οποιασδήποτε συνεννόησης της Εταιρίας με τη Δημοτική Αρχή Καλλιθέας και Π. Φαλήρου.

Τέλος, τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων ξεκαθάρισαν ότι θα διασφαλίσουν με κάθε τρόπο και μέσο την ποιότητα ζωής των δημοτών της Καλλιθέας, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη και ευνομούμενη Πολιτεία.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν σε νέα συνάντηση για τις τελικές αποφάσεις των ζητημάτων που τέθηκαν.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου