Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ

 

1.291 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ

 Συγκλονιστική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα διαμαρτυρίας της Επιτροπής Κατοίκων Καλλιθέας για την απόφαση της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου που θέλει να μετατρέψει την Πλατεία Νερού σε συναυλιακό χώρο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν 1.291 υπογραφές, οι οποίες στις 4/3/2024 κατατέθηκαν στη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤ.Α.Δ. κ. Ηρώ Χατζηγεωργίου.

Στο κείμενο που συνοδεύει τις υπογραφές, εκφράζεται η πλήρης αντίθεση των κατοίκων  στο διαγωνισμό της ΕΤ.Α.Δ. για τη μακροχρόνια μίσθωση της Πλατείας Νερού σε ιδιώτη και τη μετατροπή της σε συναυλιακό χώρο, επισημαίνοντας ότι είναι ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στο Δήμο Καλλιθέας,  ο οποίος αποτελεί διέξοδο των κατοίκων προς τη θάλασσα.

Όπως τονίζουν οι συναυλίες που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα, από την έντονη ηχορύπανση, το κυκλοφοριακό χάος, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας αλλά και την παρεμπόδιση πρόσβασης στο παραλιακό μέτωπο.

Η απόφαση αυτή έρχεται να ενισχύσει το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητά από τη Διοίκηση της ΕΤ.Α.Δ. και την Κυβέρνηση, να σεβαστούν τα δικαιώματα των πολιτών που αρνούνται την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

 


Όπως μας αναφέρει σε μήνυμα του και ο πρόεδρος από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο  «ΙΛΙΣΟΣ» κ. Γιώργος Καστάνης

«  Πάνω από 500 υπογραφές διαμαρτυρίας κατοίκων κατέθεσε η Κίνηση Πολιτών Παλαιού Φαλήρου στην ΕΤΑΔ την Τρίτη 5 Μαρτίου και 1291 υπογραφές διαμαρτυρίας κατοίκων κατέθεσε η Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας στην ΕΤΑΔ τη Δευτέρα 4 Μαρτίου. Οι κάτοικοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία συναυλιακού χώρου στην Πλατεία Νερού. Ένας χώρος ζωτικής σημασίας, ο τελευταίος ελεύθερος χώρος μιας πυκνοδομημένης πόλης, που αποτελεί διέξοδο των κατοίκων προς τη θάλασσα πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα. Οι Επιτροπές  Κατοίκων θα είναι παρούσες και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μην χάσουμε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε σε αυτή την πόλη. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου