Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

Συνάντηση Δημάρχου Κώστα Ασκούνη

με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο

 Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκο Ταχιάο πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η λειτουργεία του υπόγειου χώρου στάθμευσης 437 θέσεων επί των οδών Δημητρακοπούλου, Σωκράτους και Ιφιγενείας, ο οποίος ενώ έχει κατασκευαστεί, παραμένει κλειστός για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Ο κ. Ταχιάος είχε ενημερωθεί σχετικά με το θέμα από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου, με την οποία η Δημοτική Αρχή είχε συνάντηση στις 02/02/2024. Το κυριότερο ωστόσο είναι ότι ο ίδιος έχει προσωπική γνώση και άποψη, καθώς έχει επισκεφθεί το χώρο,  γνωρίζει όλα τα προβλήματα-θέματα που θέτει ο παραχωρησιούχος και έχει δρομολογήσει ενέργειες για την λειτουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Ο Υφυπουργός συμφώνησε με το Δήμαρχο ότι είναι αδιανόητο ένας τέτοιος χώρος να παραμένει κλειστός για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα όταν αφορά μία μεγάλη  πυκνοκατοικημένη πόλη και με έντονο πρόβλημα στάθμευσης.

Ο κ. Ασκούνης ευχαρίστησε τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον και τις ενέργειές του, υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις επί του θέματος με στόχο την ταχύτερη δυνατή λειτουργεία του υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μια νέα συνάντηση το προσεχές διάστημα.

Στη συνάντηση του Δημάρχου με τον κ. Ταχιάο, παρευρέθηκε και η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών  του Δήμου Καλλιθέας κ. Παπαγιάννη Φανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου