Σάββατο 13 Απριλίου 2024

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε σήμερα ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης.

Προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανή διάπραξη ή απόπειρα διάπραξης αξιοποίνων πράξεων, που έχουν σχέση με την προκήρυξη της διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού από την «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» για τη μακροχρόνια εκμίσθωση τμήματος της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, στην οποία περιλαμβάνεται και η ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ (που είναι ο τελευταίος μεγάλος ελεύθερος χώρος της πόλης μας), και ιδίως να διερευνηθεί εάν παραβιάζεται η σχετική νομοθεσία (Ν. 2971/2001 και Ν. 4637/2019) που επισημαίνεται στις υπ’ αρ. 10/2023 και 14/2023 εγκυκλίους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με την διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο και την διαφύλαξη της κοινής ησυχίας.

Ο κ. Ασκούνης, σε δήλωσή του μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς, σημείωσε: «Σήμερα ζητήσαμε την συνδρομή του αρμοδίου κ.Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου ηΔικαιοσύνη να ελέγξει την νομιμότητα του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ που αφορά την Πλατεία Νερού και γενικότερα το παραλιακό μέτωπο. Για το Δήμο Καλλιθέας, η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των δημοτών μας στον τελευταίο μεγάλο ελεύθερο χώρο της πόλης μας και φυσικά η διασφάλιση ενός ήσυχου και πολιτισμένου περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής σημασίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών τηςπόλης μας. Μία ευνομούμενη πολιτεία έχει χρέος και καθήκον να προστατεύει το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών σε ένα πολιτισμένο, ήσυχο και ασφαλές περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου