Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΤΤΕ: Στα 27,5 δισ οι κεφαλαιακές ανάγκες των 4 τραπεζών


Στα 27,5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς), σύμφωνα με την έκθεση ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα. Η έκθεση θα περιλαμβάνει ακόμη τα ευρήματα του διαγνωστικού ελέγχου, που πραγματοποίησε στις ελληνικές τράπεζες η Black Rock

Με τη δημοσιοποίηση των κεφαλαιακών αναγκών των τεσσάρων τραπεζών αρχίζει η "αντίστροφη μέτρηση" για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, αλλά και την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, στην έκθεση εκτιμά ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών καλύπτονται από τους πόρους που έχουν προβλεφθεί για τον σκοπό αυτό, στο Μνημόνιο. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι για τον ίδιο λόγο είχε δημιουργηθεί ένα "μαξιλάρι ασφαλείας" ύψους 5 δισ. ευρώ το οποίο, ωστόσο, μετά το πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έχει περιοριστεί κατά 1,5 δισ. ευρώ.

Σε γενικές γραμμές οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών που διαπιστώνει στην έκθεσή της, η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν αποκλείνουν από εκείνες που δημοσιοποίησαν οι διοικήσεις των τραπεζών μαζί με τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου