Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Πούλησε έναντι 700.000 ευρώ το γραφείο στο Κολωνάκι ο Καραμανλής


Το παλιό πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο Κολωνάκι πέρασε σε νέο ιδιοκτήτη. Το πωλητήριο είχε μπει εδώ και περισσότερους από δύο μήνες και παρά την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα βρέθηκε ο αγοραστής, ο οποίος και έδωσε για το ιστορικό ρετιρέ στη συμβολή της Πατριάρχου Ιωακείμ με την Πλουτάρχου το ποσό των 700.000 ευρώ!

Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής ζητούσε 950.000 ευρώ, αλλά έριξε την τιμή. Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα «κινήθηκε» λίγο κάτω από την αντικειμενική αξία του που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το ασανσέρ που οδηγεί κατευθείαν στο εσωτερικό του.

Όπως γράφει το Έθνος, κατά την υπογραφή των συμβολαίων παρέστη και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος δύσκολα μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Το διαμέρισμα ήταν το δικηγορικό γραφείο του Αλέκου Καραμανλή και ο μετέπειτα πρωθυπουργός το χρησιμοποίησε ως πολιτικό γραφείο. Το γραφείο που ήταν ανενεργό τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει πολύ σημαντικές στιγμές καθώς εκεί γίνονταν όλες οι κρίσιμες συναντήσεις και συσκέψεις του Κώστα Καραμανλή μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας.

Το 2007, ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να μετακομίσει το πολιτικό του γραφείο από το Κολωνάκι στον περιφερειακό του Λυκαβηττού και μετά την εκλογική ήττα το 2009, ο πρώην πρωθυπουργός άλλαξε και πάλι γραφείο επιλέγοντας έναν πιο σύγχρονο χώρο στην πλατεία Μαβίλη, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία. Τα τελευταία τρία χρόνια, το γραφείο στο Κολωνάκι παρέμενε άδειο και βουβό, αφού δεν το χρησιμοποιούσε κανείς. Για αυτό και ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να βάλει πωλητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου