Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΒΡΕΘΗΚΕ Η 13ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ «Χάπι εντ» στο ερωτικό θρίλερ



Εντοπίστηκε τελικά, αργά χθες το βράδυ, η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά, που από την περασμένη Κυριακή είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στα Σπάτα. Η μαθήτρια βρέθηκε στο Παγγαίο όρος, εκεί όπου είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μικρή είναι καλά στην υγεία της και μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο νοσοκομείο Καβάλας για προληπτικούς λόγους. Ο 23χρονος Αλβανός υπήκοος που θεωρείται «υπεύθυνος» για τη φυγή της από το σπίτι αναζητείται. Μπλόκα έχουν στηθεί σε όλους τους περιφερειακούς δρόμους για τη σύλληψή του.
Ο 23χρονος Μάριον Αγιάζι είχε εργαστεί στην περιοχή ως βοσκός και γνώριζε το βουνό. Ο γιος του πρώην εργοδότη του επικοινώνησε χθες μαζί του, προτείνοντάς του να μείνει με την 13χρονη για τη νύχτα σε στάνη που διαθέτει η οικογένεια στη δασική περιοχή στα Λουτρά. Ωστόσο, ο 23χρονος ήταν διστακτικός, επειδή γνώριζε ότι τον ψάχνει η αστυνομία και φοβόταν τη σύλληψη. Τελικά, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να περιμένει η μικρή έξω από τη στάνη, προκειμένου να την εντοπίσουν οι διασώστες.
Eτσι και έγινε. Το κλιμάκιο που έφτασε στην κορυφή του Παγγαίου βρήκε τη μικρή. Οχι όμως και τον 23χρονο που εξαφανίστηκε στα γνωστά του μονοπάτια του δάσους. Η κοπέλα είναι καλά στην υγεία της και σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Εθνους» δεν φέρει τραύματα ή χτυπήματα.
Την ίδια στιγμή που η μαθήτρια πήγαινε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, μπλόκα στήνονταν σε όλη την περιοχή για να εντοπιστεί και ο δράστης.
Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, όταν η μαθήτρια της Α' Γυμνασίου έφυγε από το σπίτι της στα Σπάτα. Λίγη ώρα αργότερα, η γιαγιά της έκανε στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων την καταγγελία της εξαφάνισής της. Πηγές αναφέρουν ότι το κορίτσι συναντήθηκε με Αλβανό υπήκοο, φίλο του «απαγωγέα» της, ο οποίος τη μετέφερε στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων από όπου και ταξίδεψε μόνο του προς Θεσσαλονίκη και από εκεί προς Καβάλα. Από εκεί πήρε τηλέφωνο φίλη της στα Σπάτα και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα της.
Εκτοτε, η αστυνομία την αναζητούσε στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας. Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι ο Μάριος (όπως τον φωνάζουν) Αγιάζι έχει συγγενείς στην Αθήνα που διαμένουν στην περιοχή του Ρέντη.
Κανείς από το περιβάλλον της κοπέλας δεν γνωρίζει προσωπικά τον 23χρονο, ώστε να ξέρει τις προθέσεις του, αλλά και τη συμπεριφορά του απέναντι στο κορίτσι. Η αγωνία είχε κορυφωθεί από την πληροφορία ότι ο 23χρονος έχει στο παρελθόν απασχολήσει την Αστυνομία για υπόθεση ναρκωτικών...
Πάντως, μέσα από το Facebook οι διάλογοι της 13χρονης με τον 23χρονο Αλβανό συμπληρώνουν το παζλ της εξαφάνισης και αποδεικνύουν ότι είχε κανονιστεί από την 1η Μαΐου. Η Χριστίνα Κρασσά γράφει στο Facebook απευθυνόμενη στον Μάριον: «Ετσι είναι οι μεγάλοι έρωτες. Πρώτα σε πάνε στο φεγγάρι και μετά σε αφήνουν εκεί να ψάχνεις τρόπο να γυρίσεις». Ο 23χρονος της απαντά: «Γιατί σε άφησα εγώ, αγάπη μου;» και στη συζήτηση εμπλέκεται και φίλη της Χριστίνας που προειδοποιεί τον Μάριον να «προσέξει να μην την πληγώσει», δείχνοντας πως όλοι γνώριζαν τα σχέδια των δύο μέσω Facebook.
Στην ίδια συζήτηση, η αδελφή της 13χρονης γράφει: «Σε αγαπώ αδελφή! Δεν θα σε αφήσω ποτέ» και τότε ο Μάριον της απαντά: «Καλά, μην κάνεις έτσι. Θα τη βλέπεις, δεν θα την πάω στην Κίνα. Εδώ θα είμαστε». Ομως, η αδελφή της 13χρονης που είναι ενήμερη για τα σχέδια της Χριστίνας διαμηνύει στον Αλβανό φίλο της πως δεν συμφωνεί λέγοντας: «Πες, Μάριε, ότι θα έδινες την αδελφή σου σε ηλικία 13 ετών και μετά θα ήταν δύσκολο να τη βλέπεις και δεν θα ήξερες τι γίνεται, θα μπορούσες; Ε, λοιπόν ΟΧΙ γιατί εγώ δεν μπορώ», ξεσπά η μικρή.
Σε βάρος του 23χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου. Κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 23χρονου Αλβανού.
Απεγνωσμένες εκκλήσεις
Απεγνωσμένη έκκληση «να γυρίσει πίσω», σημειώνοντας ότι δεν θα την πειράξει κανείς, είχε στείλει στη 13χρονη η γιαγιά της. Οι ατέλειωτες ώρες αγωνίας της οικογένειας πέρασαν με επισκέψεις από γείτονες και φίλους που πηγαίνουν στο σπίτι τους στα Σπάτα να τους συμπαρασταθούν.
Η Χριστίνα Κρασσά ζει με τη γιαγιά, τον παππού και την αδελφή της. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η μητέρα της έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν ζει μαζί τους. Στο ίδιο σπίτι πάντως βρίσκεται και ο πατέρας της μικρής, που δουλεύει σκληρά για να συντηρήσει την οικογένεια.
Βασικός κηδεμόνας της μικρής είναι η γιαγιά που έχει αναλάβει τη φροντίδα του κοριτσιού. Ηταν εκείνη που κατήγγειλε την εξαφάνισή της στο Α.Τ. Σπάτων. Η αγωνία της τελείωσε μόλις εντοπίστηκε η εγγονή της.
Δύσκολα χρόνια
Σύμφωνα με τους γείτονες, η γιαγιά και ο παππούς της 13χρονης δεν έδωσαν δικαιώματα για σχόλια στην περιοχή. «Παρόλο που έχει περάσει δύσκολα ως παιδί εξαιτίας του προβλήματος της μητέρας της, η Χριστίνα ήταν ένα μικρό παιδί χωρίς πονηριά και κακία μέσα του...», μας είπε χαρακτηριστικά ένας περίοικος. Μαθητές από το σχολείο που γνωρίζουν καλύτερα τη Χριστίνα αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό «δήλωνε ερωτευμένη με τον 23χρονο», με τον οποίο μιλούσε συχνά μέσω Facebook.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
Πως εντοπίστηκαν
Είχαν βρει καταφύγιο στο Παγγαίο

Σε βοσκοτόπια στο Παγγαίο, πάνω από την περιοχή Λουτρά Ελευθερών, αναζήτησαν καταφύγιο η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά και ο 23χρονος Αλβανός φίλος της Μάριον Αγιάζι.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός είχε απελαθεί πριν από 3 χρόνια από την Ελλάδα, αλλά επέστρεψε προκειμένου να απαγάγει την αγαπημένη του Χριστίνα, με την οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση εδώ και περίπου έναν χρόνο μέσω του Facebook.
Από χθες ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας στο Παγγαίο, όπου εντοπίστηκε αρχικά το στίγμα της Χριστίνας το βράδυ της Τετάρτης από το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο είναι ανοιχτό, αλλά η ίδια δεν απαντά στις κλήσεις της γιαγιάς της που την αναζητά.
Οπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι κυκλοφορούσε με ένα αγροτικό αυτοκίνητο λευκού χρώματος στην περιοχή της Ελευθερούπολης, όπου τα προηγούμενα χρόνια ο νεαρός Αλβανός εργαζόταν.
Τους είδε βοσκός
Ενας βοσκός τους είδε το βράδυ της Τετάρτης στο Παγγαίο, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν στάνες και βοσκοτόπια, και μάλιστα τους έδωσε φαγητό που είχε μαζί του. Οταν ωστόσο επέστρεψε το βράδυ στο σπίτι του και είδε το amber alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη μικρή Χριστίνα ενημέρωσε τις Αρχές.

Το ζευγάρι κυκλοφορούσε στις περιοχές του Παγγαίου που φαίνεται πως γνώριζε καλά ο 23χρονος, καθώς στο παρελθόν εργαζόταν ως βοσκός, ενώ έχει και γνωριμίες με ομοεθνείς του, που εργάζονται σε κοπάδια και μένουν σε πρόχειρα καταλύματα.
Σε ένα τέτοιο κατάλυμα φέρεται να πέρασαν τα πρώτα βράδια τους κοντά στις Ελευθερές, από την Τετάρτη πάντως κινούνται με το λευκό αγροτικό όχημα.
Στο δάσος
«Ενδεχομένως να έχουν φύγει από το βουνό, ψάξαμε σε μεγάλη ακτίνα το δάσος, δεδομένου ότι έχουν πλέον αυτοκίνητο, το ζευγάρι είναι πιθανόν να βγήκε στην εθνική οδό και να απομακρύνθηκαν», δήλωνε νωρίτερα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συντόνιζε τις έρευνες.

Χθες όλη την ημέρα το Παγγαίο «χτένιζαν» αστυνομικοί με τρία ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, δυνάμεις της ΕΜΑΚ, εθελοντές, ενώ από αέρος συμμετείχε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου