Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

«Iδεώδης Πρόεδρος» ο Πούτιν για τους Ρώσους



Ο «ιδεώδης Πρόεδρος» είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν για το 41% των Ρώσων, όπως αποκαλύπτει σήμερα δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Λεβάντα η οποία δημοσιεύεται από την εφημερίδα «Κομερσάντ».

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πλησιάζει την τελειότητα», είναι ο τίτλος της εφημερίδας.



Μεταξύ των Ρώσων που θεωρούν ότι ο Πούτιν είναι ο «ιδεώδης» πρόεδρος, 6% το πιστεύουν με βεβαιότητα και 35% απαντούν «μάλλον ναι».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου, 32% των ερωτηθέντων εκτιμούν εντούτοις ότι ο Πούτιν «μάλλον δεν είναι» ο ιδεώδης πρόεδρος και 14% πιστεύουν ότι «σίγουρα δεν είναι».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 62% των Ρώσων εκτιμούν ότι ο Πούτιν «έχει συνείδηση της ευθύνης του για την κατάσταση της χώρας», 61% ότι έχει ένα «καλό στρατηγικό όραμα για τα προβλήματα της χώρας» και 45% ότι «είναι προσηλωμένος στις ανάγκες των πολιτών».
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, 60 ετών, βρίσκεται στην εξουσία από τα τέλη του 1999. Επέστρεψε στο Κρεμλίνο πριν από ένα χρόνο για μια τρίτη προεδρική θητεία έπειτα από ένα διάλειμμα στη θέση του πρωθυπουργού για συνταγματικούς λόγους.
Το κέντρο Levada, το κύριο ανεξάρτητο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων στη Ρωσία, είναι μεταξύ των οργανώσεων που απειλούνται από ένα νέο νόμο ο οποίος χαρακτηρίζει «πράκτορα του εξωτερικού» οποιαδήποτε μη κυβερνητική οργάνωση έχει πολιτική δραστηριότητα και δέχεται χρηματοδότηση από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου