Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ανάπτυξη , Ανάπτυξη… που… εδώ….. ΟΧΙ στην Αλβανία…..

Ως «πύλη» για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην περιοχή των Βαλκανίων, χαρακτηρίζουν ξένοι επιχειρηματίες την Αλβανία, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ.

Στο ίδιο τηλεγράφημα τονίζεται ότι εκπρόσωποι ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα της οικονομίας, συμμετέχοντες στην 21η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης που ξεκίνησε στα Τίρανα, δήλωσαν ότι το ενδιαφέρον τους για την αλβανική αγορά, τόσο στο πεδίο της δραστηριοποίησης όσο και των επενδύσεων, παραμένει υψηλό.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, είναι το πρώτο σημείο "αναφοράς" καθώς -όπως υπογραμμίζουν- προσφέρει μια ευνοϊκή γεωγραφική θέση, μεγάλες ευκαιρίες για τη σύναψη συμφωνιών και εξίσου μεγάλες ευκαιρίες για την επιτυχή υλοποίηση επενδύσεων.

Οι συμμετέχοντες στην έκθεση είναι εταιρείες από χώρες, μεταξύ των οποίων, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Κίνα, η Σερβία κ.ά. Μεγάλος αριθμός από τις συμμετέχουσες εταιρείες δραστηριοποιείται ήδη στην αλβανική αγορά, η οποία προσφέρει -όπως σημειώνουν- ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα και χαμηλού κόστους εργατικό δυναμικό.

Στη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκε το έργο "Tirana Business Park" (TBP), ένα από τα μεγαλύτερα έργα άμεσων ξένων επενδύσεων με γερμανική προέλευση (από τον όμιλο Lindner). Πρόκειται, όπως επεσήμαναν στελέχη του έργου, για ένα έργο με καινοτομία στις κατασκευαστικές εργασίες.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού πάρκου, ευρωπαϊκών προτύπων, που θα δώσει -κατά τις εκτιμήσεις των κατασκευαστών του- νέα δυναμική στην οικονομική ανάπτυξη. Το επιχειρηματικό πάρκο θα αναπτύσσεται σε έκταση 220.000 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει 17 κτίρια, ενώ η αξία του διαμορφώνεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργήσει 9000 θέσεις εργασίας.

Το επιχειρηματικό πάρκο περιλαμβάνει εγκαταστάσεις ολοκληρωμένης αναψυχής, χώρους στάθμευσης, καφετέριες, εστιατόρια, πάρκα και δρόμους, καθώς και τα κέντρα υγείας, γυμναστήριο και την παροχή των υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τα στελέχη του έργου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου