Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Τώρα το λένε…. Για Τεχνικούς Λόγους…..

Για πιθανή παράταση της ημερομηνίας εξόδου της χώρας από το μνημόνιο κατά «μερικές ημέρες ή εβδομάδες, για τεχνικούς λόγους» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Ο στόχος είναι η τελευταία δόση να έχει εκταμιευτεί έως τις 31 Δεκεμβρίου. Αν για τεχνικούς λόγους κάποιες διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί (μέχρι τότε) θα μπορούσε να υπάρξει παράταση, όχι όμως και νέο μνημόνιο» δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος στους δημοσιογράφους, μετά την συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς για την παράταση, ο Ε. Βενιζέλος σημείωσε ότι θα μπορούσε να έχει διάρκεια «κάποιων εβδομάδων ή μερικών ημερών».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι νέο πρόγραμμα σημαίνει νέο δάνειο, για να υπογραμμίσει πως «δεν μπορεί να υπάρξει νέο δάνειο, ούτε θα υπάρξει ούτε χρειάζεται». Συμπλήρωσε ότι «θα υπάρξει αυτό το νέο καθεστώς του ECCL που είναι ένα προληπτικός θώρακας προστασίας της χώρας».
Ανέφερε επιπλέον ότι «και επίσης με το ΔΝΤ υπάρχει ένα πρόγραμμα που λήγει το 2016 και είμαστε σε θέση το πρόγραμμα αυτό να το χρησιμοποιούμε εφόσον το έχουμε ανάγκη. Αν οι αγορές δίνουν τα αναγκαία κεφάλαια με συγκρίσιμο ή ακόμα και καλύτερο επιτόκιο, παίρνεις από εκεί». «Στόχος μας είναι να επανέλθουμε φυσιολογικά στις αγορές», σημείωσε.

Ο Ε. Βενιζέλος τόνισε ότι στόχος είναι να λυθούν τα πράγματα μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου. Συμπλήρωσε ότι εάν αυτό δεν καταστεί τεχνικά εφικτό υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις, οι πιο απλές εκ των οποίων, όπως εξήγησε, είναι οι τηλεδιασκέψεις που γίνονται συχνά πυκνά και ότι η τρόικα θα επανέλθει φυσικά, σωματικά, στην Αθήνα, γιατί η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι ανοικτή και εντατική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου