Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Επιχείρηση (Big Brother) από την Εφορία


«Ηλεκτρονικά όπλα» επιστρατεύει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο για το 2015, η Εφορία αποκτά online σύνδεση με τις τραπεζικές καταθέσεις, τα δάνεια αλλά και τα χρηματιστηριακά προϊόντα, ενώ προχωρά στο φακέλωμα της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου. Στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν επιχειρήσεις, επαγγέλματα υψηλής παραβατικότητας και φορολογούμενοι μεγάλου πλούτου.


Με όπλα το «ηλεκτρονικό μάτι» της Εφορίας σε τραπεζικές καταθέσεις, δάνεια και χρηματιστηριακά προϊόντα (μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια) και το φακέλωμα της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου, το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά μπαράζ ελέγχων για τον εντοπισμό «μαύρου χρήματος» και το χτύπημα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. 
Παράλληλα, συγκροτείται μητρώο για offshore εταιρείες και σκάφη αναψυχής και εγκαθίσταται σύστημα εισροών-εκροών σε όλο το κύκλωμα διακίνησης υγρών καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου