Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Μπαράζ νομοσχεδίων και εξεταστική για το Μνημόνιο φέρνει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση των επτά πρώτων νομοσχεδίων της κυβέρνησης ήταν το θέμα της έκτακτης σύσκεψης νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, θα κατατεθεί και αίτημα εξεταστικής για το Μνημόνιο.Τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή θα είναι για:

·         Την ανθρωπιστική κρίση.
·         Την προστασία της πρώτης κατοικίας.
·         Την ΕΡΤ.
·         Τις 100 δόσεις.
·         Την πάταξη της φοροδιαφυγής.  
Το σχέδιο νόμου για το άνοιγμα της ΕΡΤ
Με την επιστροφή όλων των απολυμένων της ΕΡΤ που έχασαν τν δουλειά τους την 11ην Ιουνίου 2013 και χωρίςνα πέσει καθόλου «μαύρο» η κυβέρνηση θα καταθέσει την Πέμπτη το σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ.
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο
Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στον απόηχο των τελευταίων πολιτικοοικονομικών εξελίξεων και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάσθηκαν η πορεία των εσόδων, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του τελευταίου διμήνου, τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή και το πώς θα κυρωθεί η πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup.Πηγή:  
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου