Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Δήμος Καλλιθέας «Απαξίωση και υπονόμευση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης».

Από τις αρχές Μαΐου στις συνεδριάσεις τόσο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας όσο και της Σχολικής Επιτροπής έγινε ενημέρωση από την Δημοτική αρχή ότι έχουν οριστικοποιηθεί οι ενέργειες για 19 αίθουσες Νηπιαγωγείων εκ των οποίων οι 8 αίθουσες είναι άμεσα διαθέσιμες, χωρίς να χρειάζονται άλλες διευθετήσεις πέραν του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού.

Και οι άλλες 11 θα ενταθούν άμεσα στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα ολοκληρωθούν πλήρως εντός 9-12 μηνών.

Ένα μήνα μετά και ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις εγγραφών ανακαλύπτουμε ότι τελικά τίποτα ακόμα δεν είναι έτοιμο.

Συγκεκριμένα την  Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 στο Δημαρχείο Καλλιθέας έγινε Κινητοποίηση -Παράσταση Διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας - Μοσχάτου και ακολούθησε ομιλία στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , με τελικό αποτέλεσμα να ειπωθεί από τον Αντιδήμαρχο «Παιδείας & Δια βίου Μάθησης»  κ. Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, ότι «μπορεί να είναι έτοιμες μάλλον οι 5 αίθουσες από τις 8».

Για να πάρει την απάντηση, από τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Θ. Κικινή «το ότι συζητάμε τον Μάιο για κάτι που έπρεπε να έχετε κάνει εδω και 3 Χρόνια, εγώ δεν το θεωρώ απλά Ντροπή και Αίσχος, το θεωρώ ξευτίλα....»

Βλέπετε στην Καλλιθέα το έχουμε ξαναγράψει άλλωστε η παρούσα Διοίκηση εκτός από «άρτον και θεάματα» δεν έχει κάτι άλλο να επιδείξει.

Όσο όμως για την δίχρονη προσχολική αγωγή που σύμφωνα με τον Ν.5421/2018 η φοίτηση των νηπίων 4-6 ετών γίνεται υποχρεωτική από το σχολικό έτος 2020 - 2021 η κινητοποίηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας - Μοσχάτου συνεχίζεται για την «Άμεση λειτουργία όλων των αιθουσών που υπάρχουν ..».

Με το θέμα της Καλλιθέας πια να είναι σε επίπεδο Υπουργείου και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει η (πίεση) στον Δήμαρχο να είναι οπωσδήποτε οι 8 αίθουσες έτοιμες τον Σεπτέμβριο 2020, διότι αλλιώς το θέμα θα φτάσει μέχρι και τον Πρωθυπουργό.

Βλέπεις καλές οι βόλτες με τον Πρωθυπουργό και η στήριξη του για την επανεκλογή σου στον Δημαρχιακό θώκο, αλλά Δήμαρχε όλο αυτό έχει και το αντίτιμο του, (απαιτεί δουλειά).

 


Φώτης Πεχλιβανίδης

Συντάκτης-Αρθρογράφος-Social Reporter


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου