Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: ΜΗΔΕΝ!!! ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

 

Καθημερινά τα προβλήματα στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς  που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν με ασφάλεια τα βρέφη και τα νήπια λόγο έλλειψης προσωπικού.

Φαίνεται η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, που την απαρτίζουν τρείς Δημοτικές Παρατάξεις, του Δήμαρχου Καλλιθέας  κ. Δημήτρη Κάρναβου, της κα. Βάσω Μαργαρίτη και του κ. Λάζαρου Λασκαρίδη, άλλες να είναι οι προτεραιότητες τους στον Δήμο Καλλιθέας, παρόλες τις υποσχέσεις που μοίρασαν, για την  άμεση επίλυση του προβλήματος.

Έντονη η αντίδραση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και της Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική Ζωής»  και πρώην Δημάρχου Καλλιθέας, κ. Κώστα Ασκούνη.

Αναφέρει σε δήλωση του:

Ο Δήμος Καλλιθέας έχει την πανελλαδική «πρωτιά» οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του να λειτουργούν ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΔΙΕΣ 800-1100 και 1100-1400 !!!

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που αδυνατεί να εξυπηρετήσει με ασφάλεια τα βρέφη και νήπια παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, που εγκαίρως είχαν προειδοποιήσει την Διοίκηση.

Μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τον Οκτώβρη του 2021, η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ,αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει δώσει καμία λύση και συνεχίζει τη λειτουργία των Βρεφικών Τμημάτων σε βάρδιες.

Οι επιπτώσεις στον οικογενειακό προγραμματισμό είναι μεγάλες και αναγκάζουν πολλές οικογένειες στην αναζήτηση άλλων λύσεων.

Είναι προφανές ότι ενώ οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί αποτελούν τον πλέον ευαίσθητο τομέα των δομών του Δήμου, δυστυχώς δεν αποτελούν βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, που θέλει ένα Δήμο σύγχρονο μεν, με απαρχαιωμένες δομές δε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου