Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Βλαντίμιρ Πούτιν: Θέλαμε να μιλήσουμε και να διαπραγματευτούμε.

 

Από την επίσημη σελίδα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαβάζουμε τα εξής:

Βλαντίμιρ Πούτιν: Θέλουμε ειρήνη!

« Θέλαμε να μιλήσουμε και να διαπραγματευτούμε.

Σύμφωνα με τις συμφωνίες του Μινσκ, δώσαμε στην Ουκρανία την ευκαιρία να επανεντάξει τις δημοκρατίες του Ντονμπάς. Η Ουκρανία χρειαζόταν μόνο να σταματήσει να πυροβολεί σε κατοικημένες περιοχές και να ακούσει τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

Θέλαμε να μιλήσουμε με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ως απάντηση αντιμετωπίσαμε μόνο παραμέληση των ερωτήσεών μας.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Δύση υποστήριξε το ουκρανικό καθεστώς, ωθώντας το σε πόλεμο με τη Ρωσία. Όλα αυτά τα χρόνια ζητούσαμε να μην οπλίσουμε τους γείτονές μας, γιατί αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται εναντίον πολιτών στο Donbass.

Η γνώμη μας αγνοήθηκε. Στα σύνορα μας δημιούργησαν μια γέφυρα του ΝΑΤΟ, ο κύκλος γύρω μας στενεψε, ενώ εμείς συνεχίσαμε να στραγγαλιζόμαστε από κυρώσεις για πράγματα που δεν έκανε η Ρωσία.

Δεν προσαρτήσαμε την Κριμαία — το δημοψήφισμα διεξήχθη και έτσι επέστρεψε σε εμάς.

Δεν πολεμήσαμε στο Donbass - ήταν ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία.

Αλλά τώρα η Ουκρανία έχει εξαπολύσει επίθεση στις δημοκρατίες του Donbass που αναγνωρίζονται από τη Ρωσία. Και ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε διεθνές φόρουμ δηλώνει την επιθυμία του να διαθέτει πυρηνικά όπλα προκειμένου να απειλήσει τη Ρωσία.

Ο ουκρανικός λαός είναι αδελφικός λαός για τους Ρώσους, αλλά η ηγεσία του και οι Ηνωμένες Πολιτείες τους οδηγούν στην άβυσσο, κηρύσσοντας μίσος για τη Ρωσία.

Θα βοηθήσουμε να απελευθερωθεί ο αδελφικός λαός της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία θα είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη. Και φιλικός προς τη Ρωσία. Θέλουμε οι Ηνωμένες Πολιτείες να υποχωρήσουν από τα σύνορά μας και να σταματήσουν να θεωρούν την Ουκρανία μαριονέτα της.

Η επιχείρησή μας είναι ειρηνευτική και στοχεύει μόνο στην αποστρατικοποίηση μιας γειτονικής χώρας. Κανένας από τους πολίτες της αδελφικής χώρας δεν πρέπει να υποφέρει!

Είμαστε υπέρ της ειρήνης! Όχι στον πόλεμο! Αλλά πρέπει να επιβάλουμε ειρήνη και να ηρεμήσουμε τους επιτιθέμενους.

Είμαστε για τον κόσμο!

Θέλαμε να μιλήσουμε και να διαπραγματευτούμε.

Μέσω των συμφωνιών του Μινσκ, δώσαμε στην Ουκρανία την ευκαιρία να επανεντάξει τις δημοκρατίες του Ντονμπάς. Η Ουκρανία χρειαζόταν μόνο να σταματήσει να πυροβολεί σε κατοικημένες γειτονιές και να ακούσει τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

Θέλαμε να μιλήσουμε με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ως αντάλλαγμα παρατηρήσαμε μόνο αγνοώντας τις ερωτήσεις μας.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Δύση υποστηρίζει το ουκρανικό καθεστώς, ωθώντας το σε πόλεμο με τη Ρωσία. Όλα αυτά τα χρόνια ζητούσαμε να μην οπλίσουμε τους γείτονές μας, γιατί αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται εναντίον πολιτών στο Donbass.

Οι απόψεις μας αγνοήθηκαν. Στα σύνορά μας δημιούργησαν πλακούντα του ΝΑΤΟ, ο δακτύλιος γύρω μας στενεύει, ενώ εμείς συνεχίσαμε να πνιγόμαστε με κυρώσεις για όσα δεν έκανε η Ρωσία.

Δεν προσαρτήσαμε την Κριμαία - διεξήγαγε δημοψήφισμα και επέστρεψε.

Δεν πολεμήσαμε στο Donbass - ήταν εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία.

Τώρα όμως η Ουκρανία έχει ξεκινήσει επίθεση στη Δημοκρατία του Ντονμπάς που αναγνωρίστηκε από τη Ρωσία. Και ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε διεθνές φόρουμ δηλώνει την επιθυμία του να κατέχει πυρηνικά όπλα για να απειλήσει τη Ρωσία.

Ο ουκρανικός λαός είναι αδελφικός ρωσικός λαός, αλλά η ηγεσία του και οι ΗΠΑ τον οδηγούν στην άβυσσο, κηρύσσοντας μίσος προς τη Ρωσία.

Θα βοηθήσουμε στην απελευθέρωση του αδελφικού λαού της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία θα είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη. Και φιλικός προς τη Ρωσία. Ας υποχωρήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τα σύνορά μας και να σταματήσουν να θεωρούν την Ουκρανία μαριονέτα.

Η ειρηνευτική μας επιχείρηση αποσκοπεί μόνο στην αποστρατικοποίηση της γειτονικής χώρας. Κανένας από τους πολίτες μιας αδελφικής χώρας δεν πρέπει να υποφέρει!

Είμαστε για τον κόσμο! Δεν υπάρχει πόλεμος! Αλλά είμαστε αναγκασμένοι να πιέσουμε τον κόσμο και να ηρεμήσουμε τους επιτιθέμενους.»

 

ΠΗΓΗ

https://www.facebook.com/for.vladimir.putin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου