Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κενές 15.000 επιδοτούμενες θέσεις σε παιδικούς σταθμούς

Κενές πρόκειται να μείνουν περίπου 15.000 επιδοτούμενες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς παρά το γεγονός ότι είχαν προβλεφθεί τα χρήματα για την κάλυψη σχεδόν όλων των παιδιών.Ο λόγος ήταν η κίνηση των γονέων να επιλέξουν στις αιτήσεις που κατέθεσαν μόνο έναν παιδικό σταθμό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δεύτερη επιλογή και χιλιάδες παιδιά να μην εξυπηρετηθούν ενώ πληρούσαν τα κριτήρια, όπως αναφέρει το «Έθνος».

Συγκεκριμένα, βάσει των αποτελεσμάτων καλύφθηκαν 74.912 θέσεις, ενώ 14.730 έμειναν κενές καθώς δεν επιλέχθηκαν από τις μητέρες.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, οι έγκυρες αιτήσεις ανέρχονταν συνολικά στις 97.000. Με την επιπλέον χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης, μπορούσαν να φιλοξενηθούν 89.642 παιδιά σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς που συμμετείχαν στο επιδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

«Τραγικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο πρόεδρος Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι είναι «κρίμα να μείνουν τόσα παιδιά εκτός των παιδικών σταθμών ενώ πληρούν οι γονείς τους τα κριτήρια. Δυστυχώς από την αστοχία στη συμπλήρωση των αιτήσεων δεύτερης και τρίτης επιλογής, στερήθηκε από πολλά παιδιά η δυνατότητα να φιλοξενηθούν δωρεάν σε σταθμούς». Μία ακόμη αρνητική εξέλιξη, σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, αποτελεί και το γεγονός ότι χάνονται περί τα 30 εκατ. ευρώ που είχαν επιπλέον προβλεφθεί για την κάλυψη περισσότερων παιδιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου