Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

(success story)… Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 περί πτώχευσης από μεγάλη εταιρεία ακινήτων

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Pasal, που κατασκεύασε  το εμπορικό κέντρο Athens Heart στον Ταύρο, κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο 99 περί πτώχευσης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με προσωρινή διαταγή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανεστάλησαν οι ατομικές και συλλογικές διώξεις των πιστωτών κατά της Εταιρείας έως την εκδίκαση της αιτήσεως προληπτικών μέτρων. Σε όλη την διαδικασία η εταιρεία έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των πιστωτριών τραπεζών.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, παρά την γενικότερη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας και της αγοράς ακινήτων, η PASAL δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εργαζόμενους, πιστωτές, στο ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η PASAL με στόχο την υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος και με την συνεργασία των πιστωτριών τραπεζών, σκοπεύει να αναδιαρθρώσει τον τραπεζικό δανεισμό της και να αξιοποιήσει το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων και τη συμμετοχή της στην TRASTOR ΑΕΕΑΠ.
Από τις ενέργειες υπαγωγής στο άρθρο 99 δεν προβλέπεται να επηρεαστεί η λειτουργία των θυγατρικών εταιρειών, των επενδύσεων και των συμμετοχών της εταιρείας καθώς και οι συναλλαγές της με τρίτους (πελάτες, προμηθευτές) ή το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με το Capital μία από τις πιο γνωστές δουλειές της εταιρείας ήταν το εμπορικό κέντρο Athens Heart στον Ταύρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου