Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

«ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ»

«ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ»

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο διπλό εορτασμό της πόλης της Λαμίας, σε ερώτηση των τοπικών
ΜΜΕ, πώς βλέπει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, αλλά και για το θέμα του χρέους, απάντησε ως εξής:

 «Νομίζω ότι θα ξαναδούμε το ίδιο έργο. Το ΔΝΤ να πιέζει για τα εργασιακά θέματα, αλλά οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να είναι πολύ πιο ρεαλιστικοί στο πλευρό μας.
 Τελικά, θα επικρατήσει η λογική, ακόμα και με το δεδομένο ότι έχουμε και τους διεθνείς φορείς μαζί μας, όπως τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας και όχι μόνο.
 Είμαι βέβαιος ότι οι διαπραγματεύσεις θα κλείσουν ομαλά μέσα στην απώτατη ημερομηνία για την οριστικοποίηση της δεύτερης αξιολόγησης, που είναι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Υπάρχει, μάλιστα, μεγάλη πιθανότητα να κλείσουμε και νωρίτερα.
 Σε ό,τι αφορά το θέμα του χρέους είναι αναντίρρητο γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δίνουν ένα συνεχή διεθνή αγώνα .
 Για τη σημερινή κυβέρνηση είναι αξίωση η διαχείριση του χρέους, την ώρα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά, ούτε καν το συζητούσαν.
 Είναι μία ιστορία, βέβαια, που έχει φέρει σε σύγκρουση το ΔΝΤ με τον Σόιμπλε. Συγκρούονται οι δυο τους και εμείς είμαστε ανάμεσα. Αλλά μπορούμε και το αντιμετωπίζουμε με συμμάχους που όλο και πληθαίνουν στον Ευρωπαϊκό χώρο και στο χώρο της διεθνούς Οικονομίας.

 Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο Αμερικανικός παράγοντας, καθώς θεωρούμε δεδομένη την υπόσχεση που έδωσε προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, ότι το θέμα του χρέους θα ρυθμιστεί πριν τελειώσει η προεδρία Ομπάμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου