Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Δομικό Ανασχηματισμό Προαναγγέλλει η Όλγα Γεροβασίλη

Δομικό ανασχηματισμό προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Ένα σχήμα για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις απαιτήσεις της εποχής, αλλά και της προτεραιότητες του προγράμματός μας», είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κρίνεται από το έργο της με στόχο την ευέλικτη γρήγορη και αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτίμησε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Μίλησα για δομικά χαρακτηριστικά έχοντας υπόψη προβληματισμούς ανεξαρτήτως προσώπων.


Μπορεί ο ικανότερος υπουργός έχοντας συναρμοδιότητες ή μη έχοντας δομή που να μπορεί να τον στηρίξει, να μη λειτουργεί και γι’ αυτό να μην ευθύνεται ο υπουργός αλλά το σχήμα. Άρα για ένα καινούριο σχήμα εκτιμώ ότι θα ληφθούν υπόψη τέτοιοι παράγοντες».
Η κ. Γεροβασίλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν στο νέο σχήμα πρόσωπα και εκτόςΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείσα εάν θα συμπεριληφθούν νέα πρόσωπα απάντησε: «Νέα πρόσωπα πάντα υπάρχουν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ανοιχτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στηρίζουν και αυτές θα πρέπει να εκφράζονται», συνέχισε.
Ερωτηθείσα για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και τις αιτιάσεις της Χ. Τρικούπη ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Δεν πρόκειται περί παλιού και καινούριου, πρόκειται περί πολιτικών επιλογών, ο κόσμος στήριξε στο παρελθόν, με μεγάλα ποσοστά, τη Σοσιαλδημοκρατία. Αυτοί οι ψηφοφόροι έφυγαν και στήριξαν τον ΣΥΡΖΑ, γι' αυτό και εκτιμώ ότι δεν υπάρχει ανάγκη έκφρασης του μεσαίου χώρου».

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς που ξεκινούν σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η β΄ αξιολόγηση οφείλει και πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς για να ξεκινησει η συζήτηση για το χρέος. Όπως επισήμανε, εάν δεν ρυθμιστεί αυτό το θέμα, κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Η κ. Γεροβασίλη αναγνώρισε ότι η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε με θυσίες και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει και η δεύτερη με θυσίες, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τα «εργασιακά» δεν αποτελούν «αγκάθι», καθώς η θέση της κυβέρνησης διαμορφώνεται κοντά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου