Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Γιώργος Καστάνης : «οι Καλλιθεάτες θα αντιδράσουν σε μια τέτοια εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα της παραλίας τους»



Την προηγούμενη Κυριακή παρουσία του δημοτικού συμβούλου Καλλιθέας κου Εμιρζά ,κάλεσα το λιμενικό γιατί εργολάβος τοποθετούσε μπίντες στην εξωτερική πλευρά της ναυταθλητικής μαρίνας Καλλιθέας προς όφελος ιδιωτικής εταιρίας κρουαζιερόπλοιων χωρίς να έχει οποιαδήποτε άδεια.

 Για να αποφύγει το αυτόφωρο ο εργολάβος αποχώρησε αμέσως αφού προηγουμένως είχε τοποθετήσει 5 μπίντες. 

Ο κος Ευσταθίου  Πρόεδρος του αρμόδιου Δημοτικού Οργανισμού ο οποίος έφθασε μας είπε ο΄τι «είχε δώσει προφορική άδεια»!!!


Του διευκρίνισα ότι υπάρχουν Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας και της Περιφέρειας Αττικής κατά του ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων στην παραλία μας. Ότι δεν έχουν χορηγηθεί στο Δήμο θέσεις ελλιμενισμού εκτός της μαρίνας πέραν αυτών που αναφέρονται στο σχέδιο του παραχωρητηρίου εντός της μαρίνας. Ο λοιπός χώρος της μαρίνας είναι κοινόχρηστος για περίπατο των κατοίκων, ψάρεμα κλπ και όχι για χρήση ως λιμένος μεγάλων πλοίων. Τέλος τον έθεσα προ των ευθυνών του γιατί μια τέτοια χρήση εκτός από παράνομη είναι και επικίνδυνη για του ναυταθλητές που εισέρχονται στην μαρίνα. Τα ίδια ανέφερα και στο λιμενικό που έφθασε. Παρά την παρέμβασή μου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας τοποθετήθηκαν και οι υπόλοιπες μπίντες για το δέσιμο κρουαζιερόπλοιου στην εξωτερική μεριά της ναυταθήτικής μαρίνας.

Αν το κρουαζιερόπλοιο δέσει ,σημαίνει ότι όλη αυτή η φασαρία για το ρεύμα αποσκοπούσε όχι μόνο στη μετατροπή της μαρίνας από ναυταθλητική σε τουριστική, αλλά σε λιμάνι μεγάλων πλοίων.

Να είναι σίγουροι όσοι σχεδίασαν και μεθόδευσαν μια τέτοια παρανομία και υποβάθμιση της ζωής τους ότι οι Καλλιθεάτες θα αντιδράσουν σε μια τέτοια εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα της παραλίας τους.

Καλώ τα αρμόδια Υπουργία, τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, τους φορείς και τους πολίτες να εμποδίσουν τα απαράδεκτα αυτά κερδοσκοπικά σχέδια ορισμένων που δεν ωχριούν προ ουδενός καταχρώμενοι της εξουσίας που τους εμπιστεύτηκε ο λαός της Καλλιθέας.


Γιώργος Καστάνης 22.10.2016 Πρόεδρος Περιβαλλοντικής Οργάνωσης ΙΛΙΣΟΣ, πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου