Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Γ. Κουμουτσάκος: Μαύρο σύννεφο συσσωρεύεται πάνω από τη Δημοκρατία

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κάνοντας λόγο για «μαύρο σύννεφο που συσσωρεύεται πάνω από τη Δημοκρατία».
«Ζούμε μέρες που ευτελίζουν τους θεσμούς και προσβάλουν την δημοκρατία»

είπε ο κ. Κουμουτσάκος και μίλησε για «σκοτεινές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, κάποιες εκ των οποίων φέρουν τα χαρακτηριστικά παρακράτους», επικαλούμενος και την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Αναφερόμενος στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, είπε ότι οι εκτιμήσεις και οι θέσεις της ΝΔ για την οικονομία επιβεβαιώνονται και από την έκθεση αυτή.

Υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός του 2017 έχει έντονο υφεσιακό χαρακτήρα, βασίζεται σε λάθος μείγμα οικονομικής πολιτικής, ενώ επισήμανε ότι είναι ανέφικτα τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπονται μακροπρόθεσμα. «Οι εκτιμήσεις αυτές, επιβεβαιώνουν τη θέση μας για λάθος μείγμα οικονομικής πολιτικής» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας ότι ενδεχόμενη ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα σημάνει επιστροφή στην κατάσταση ανομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε: «Πρόκειται για ένα νέο επεισόδιο στις αλλεπάλληλες προσπάθειες επηρεασμού του ΣτΕ. Τι θα συμβεί σε περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού για τις άδειες; Μόνο ο νόμος του κ. Παππά μπορεί να βάλει τάξη; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, όπως ορίζει το Σύνταγμα με τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, και με αξιοποίηση όλου του ψηφιακού φάσματος. Τέτοιες προβλέψεις υποκρύπτουν ένα νέο κύκλο απειλών και προσπάθειας επηρεασμού των δικαστών».
Ακόμη όμως και σε περίπτωση που ο νόμος κριθεί συνταγματικός, πάλι θα πρέπει να τροποποιηθεί και να βελτιωθεί, πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος. Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Παππά για «απόπειρα πραξικοπηματικής τροπολογίας για μαύρο στα κανάλια μέσα σε πέντε ημέρες», με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή.


Σχετικά με την επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας είπε ότι «κάθε τέτοια επίσκεψη είναι σημαντική, ωστόσο όπως όλες οι επισκέψεις, θα κριθεί από τα αποτελέσματα». Πρόσθεσε μάλιστα πως οι επισκέψεις γίνονται σε χώρες και όχι σε κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου