Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Ντόρα Μπακογιάννη «είναι έγκλημα όλος κόσμος να λέει τα Σκόπια ‘’Μακεδονία’’ και εμείς να τους λέμε ‘’φούφουτους’’».

Λύση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να υπάρξει αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη και ταυτόχρονα καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα αλαζονική προσέγγιση στο ζήτημα που αποσκοπεί σε μικροκομματικά οφέλη.
«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα αρκεστεί μόνο σε ένα όνομα χωρίς αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FM, η πρώην υπουργός των Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα στα Σκόπια, ο (πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας) Ζόραν Ζάεφ δεν έχει την πλειοψηφία να αλλάξει το Σύνταγμα.

Αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στο Νταβός, η κυρία Μπακογιάννη παρατήρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στο τετ α τετ ως αρχηγός κόμματος έχοντας καταφέρει να έχει «απέναντί του το σύνολό του της αντιπολίτευσης και να διχάσει σε απίστευτο βαθμό την κοινωνία».
Όσο για τις επόμενες κινήσεις του Πρωθυπουργού, έδωσε μικρές πιθανότητες να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών γιατί, όπως υπογράμμισε, εκεί θα φανεί οτι η κυβέρνησή του δεν έχει ενιαία γραμμή.
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε άλλη συνέντευξή της -αυτή τη φορά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ- «είναι έγκλημα όλος κόσμος να λέει τα Σκόπια ‘’Μακεδονία’’ και εμείς να τους λέμε ‘’φούφουτους’’».
Όσο για το επιχείρημα του Μαξίμου ότι ο Πρωθυπουργός προσήλθε στη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ με την «εθνική γραμμή», η κυρία Μπακογιάννη παρατήρησε ότι πρόκειται για την κοινή εθνική γραμμή που χάραξε το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή μαζί με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα,  «πάνω στην όποια πάτησε σήμερα ο κ. Τσίπρας».
Κληθείσα εξάλλου να πάρει θέση για τα συλλαλητήρια, η πρώην υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι δεν είναι οπαδός τέτοιου είδους εκδηλώσεων, από την άλλη όμως, σημείωσε ότι στέκεται στο αίσθημα του λαού.
«Εγώ δεν θα πάω, αλλά σέβομαι αυτούς που θα πάνε και δεν θα κουνάω το δάχτυλο… Ο καθένας από τους βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει»,

τόνισε στην απάντησή της. Κατά την άποψή της το μήνυμα από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν ότι «οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί ένα τόσο σοβαρό θέμα». «Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μετά τα μνημόνια, τη διαπραγμάτευση κ.α.», είπε και εκτίμησε πως «θα είναι πολύ μεγάλο λάθος η κυβέρνηση να μην αναγνώσει το μήνυμα από το συλλαλητήριο». Όσον αφορά τέλος τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν διαφορετικές γραμμές, Υπάρχει μια και ενιαία γραμμή, και είναι αυτή του Μητσοτάκη, υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου