Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ο Μητσοτάκης ζήτησε να μη λυθεί τώρα το Σκοπιανό για να μη διαλυθεί η ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει ότι προχωρά σε αυτή την θέση γιατί «δεν θέλει να διχάσει τους Έλληνες προκειμένου να ενώσει τους Σκοπιανούς» όταν σε όλους είναι γνωστό ότι ο βασικός διχασμός δεν είναι στην κοινωνία αλλά μέσα στην ίδια του την παράταξη. Χωρίς καμία αίσθηση των ιστορικών και γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή, και παρά το γεγονός ότι είχαν προαναγγείλει ότι η ΝΔ θα ξεκαθάριζε την Τετάρτη τη στάση της στο Σκοπιανό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ουσία ζητά από την χώρα να μη διαπραγματευτεί, να μη διεκδικήσει επίλυση με βάση την εθνική γραμμή, επειδή δεν μπορούν να καταλήξουν στη ΝΔ σε συμφωνία για το Σκοπιανό ζήτημα.

Ζητά από μια ολόκληρη χώρα να περιμένει κι άλλο επειδή από το 1992 δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση στη γαλάζια παράταξη.
Μετά το σήμα της δραπέτευσης από τις Συμπληγάδες του Σκοπιανού, που απειλούν με διάσπαση την ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε εφ’ όλης της… υπόλοιπης ύλης στην κυβέρνηση, πάνω στα θέματα που ομονοούν όλα τα καπετανάτα.
Μίλησε για κομματικές προσλήψεις, για τους πλειστηριασμούς, έκανε λόγο για μεσάζοντες που αλωνίζουν στις ένοπλες δυνάμεις, μίλησε για επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και κατέληξε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων.
«Η μεγάλη νίκη που θα οδηγήσει στην αναγέννηση της πατρίδας μας πλησιάζει» επισήμανε και κάλεσε όλους του δημοκρατικούς πολίτες σε συστράτευση.
«Να οδηγήσουμε σε έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους, αυτούς που δεν διστάζουν να χειριστούν με μικροπολιτική και τυχοδιωκτισμό ακόμη και τα εθνικά θέματα» συμπλήρωσε.
Το μήνυμα που εξέπεμψε συνολικά η ΝΔ σήμερα, αφού παρόντες ήταν και ο Κωσ.  Καραμανλής αλλά και ο Αντ. Σαμαράς είναι ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως να πέσει η κυβέρνηση και να έρθουν στην εξουσία όποιο κι αν είναι το κόστος για την χώρα.

Αρκεί να μην αποκαλυφθούν οι παλλινωδίες τους και οι πράξεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου