Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

« Αυτογκόλ» Μητσοτάκη στον Πειραιά


«Πολιτικό σεισμό» προκάλεσε στον Πειραιά αλλά και στην Πειραιώς η ξαφνική υποχώρηση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλη Κορκίδη, από την απόφασή του να διεκδικήσει τον Δήμο Πειραιά στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο με τη στήριξη της Ν.Δ.
 Για «αυτογκόλ» της Ν.Δ. πριν καλά καλά ξεκινήσει ο αγώνας για τη διεκδίκηση ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας έκαναν λόγο χθες κύκλοι του Πειραιά, σχολιάζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το «σπάσιμο» της συμφωνίας με τον Β. Κορκίδη, σε τοπικό επίπεδο βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με πλπροφορίες ο Β. Κορκίδης ένιωσε ακάλυπτος καθώς όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικπτής» του Γ. Μώραλη που προέρχονται από τπ ΝΔ παρέμειναν με τον νυν δήμαρχο Πειραιά όπως και τοπικά στελέχπ της ΝΔ, αφού φαίνεται πως η επιρροή του προέδρου της ΝΔ στον Πειραιά είναι μηδαμινή.
Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ αυτούς τους προβληματισμούς τούς έθεσε στον Κ Μητσοτάκη λέγοντάς του ότι τον άφησαν ακάλυπτο αφού ακόμα και τοπικά στελέχη της Ν Δ τάσσονται στο πλευρό του Γ. Μώραλη.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ν Δ Κυριάκο Μητσοτάκη με ανάρτησή του στα social media έκανε γνωστό ότι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να αναλάβει μια τόσο μεγάλη ευθύνη για την πόλη που αγαπά.
Ταυτόχρονα ευχαριστούσε τον Κ Μητοστάκη για την τιμητική πρόταση στήριξης στη διεκδίκηση του Δήμου Πειραιά και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του και εξέφραζε τη λύπη του εάν απογοητεύει κάποιους συμπολίτες του με την τελική απόφασή του.
“Θέλω να πιστέψετε ότι είναι αποτέλεσμα δύσκολης αλλά ώριμης σκέψης.Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους”συμπλήρωνε.
Και φυσικό είναι οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις που επικαλείται για τη χθεσινή αιφνιδιαστική απόφασή του να μην εμφανίζονται ως πειστικά επιχειρήματα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το βράδυ της Κυριακής επιβεβαίωνε την υποψηφιότητά του σε συνομιλητές του ενώ είχε κλείσει και χώρο όπου χθες θα την ανακοίνωνε επίσημα.
Οπότε τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι και αρκετά και πολύπλοκα.
Τα βασικά όμως είναι τρία.
Τι ήταν εκείνο το γεγονός που έκανε τον Β Κορκίδη να αλλάξει γνώμη μέσα σε μία νύχτα.
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Κ Μητσοτάκη που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Οταν πήγε στην Πειραιώς είχε ήδη λάβει την απόφασή του ή η στροφή έγινε μετά τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ;
Όπως και να χει το συμπέρασμα είναι ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς μετά από αυτές τις εξελίξεις καλείται να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει από δω και στο εξής θα αναζητήσει νέο υποψήφιο καθόλου εύκολο ή θα αφήσει την υπόθεση να διαιωνίζεται και στο τέλος θα στηρίξει ανεπίσημα τον Γ Μώραλη.
Πηγη: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου