Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Παρέλυσε από τον σφοδρό χιονιά η Ελλάδα


Προβλήματα συνεχίζει να προκαλεί η «Σοφία» σε αρκετές περιοχές της χώρας από τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ύστερα από μία μικρή ανάπαυλα επέστρεψαν από το πρωί της Παρασκευής (4/1) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη καθώς και οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως -3 βαθμούς), -1 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -4 έως 2 βαθμούς), 5 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 11 βαθμούς στην Κρήτη, 3 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 11 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα στα βόρεια και πιθανώς πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου