Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 



ü Να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της διοίκησης

ü Ανάγκη, το μόνιμο προσωπικό

 

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου επισκέφθηκε νωρίς σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας», αποτελούμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους Θοδωρή Ψαλιδόπουλο και Θόδωρο Παπαθανασόπουλο, τη Φρόσω Νίτη, μέλος του Συμβουλίου της 2ης Δημοτικής Κοινότητας και τιςΔήμητρα Χριστοδούλου και Σοφία στελέχη της παράταξης. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Καλογερόπουλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας κ. Ραφαήλ Μιλιώνη και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με πολλούς εργαζομένους στο Τμήμα.

Οι εκπρόσωποι της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» υπογράμμισαν στους συνομιλητές τους ότι η πρόσφατη κινητοποίηση για την εξασφάλιση των προβλεπομένων μέσων ατομικής προστασίας δικαιώθηκε και εξήραν τη συμβολή των εργαζομένων στην προσπάθεια για την απομάκρυνση των συσσωρευμένων απορριμμάτων, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου. Σημείωσαν, επίσης, ότι το θέμα δεν θα έπρεπε να είχε καν προκύψει στη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας και πως η διοίκηση του Δήμου όφειλε να είχε εγκαίρως πραγματοποιήσει τις σχετικές προμήθειες, ενώ τώρα καλείται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης τάχθηκαν υπέρ της πρόσληψης μονίμου προσωπικού με τη σχέση ενός (1) αποχωρούντα προς ένα (1) διοριζόμενο, ενώ εν όψει σειράς δικαστικών υποθέσεων για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων υποστήριξαν ότι ο έκτακτος διορισμός προσωπικού εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης ή άλλων αιτίων δεν σημαίνει πως αυτό δεν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας.

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» υποστηρίζει, εξάλλου, την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου και της υπηρεσίας Καθαριότητας ειδικότερα και είναι έτοιμη να συμβάλλει με τις προτάσεις της στο διάλογο, ο οποίος είναι απαραίτητο να αρχίσει για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου