Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ ΣΚΑΙ

«Η ΝΔ πήγε καλύτερα στις τελευταίες εκλογές απ’ ότι ο καθένας θα περίμενε, γιατί ο κόσμος δεν ήξερε για την φορολογία ακινήτων που θα του έρθει την οποία δεν θα μπορεί κανείς να πληρώσει πλην λίγων εξαιρέσεων. Όλα αυτά θα φέρουν σπαραγμούς».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο T/Σ ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Σπ. Μάλλη


Λαϊκός ανασχηματισμός
Όσους ρώτησα για τον ανασχηματισμό, γελάσανε. Αυτό σημαίνει ότι δεν έπεισε. Δεν έπεισε τον κόσμο ότι αυτοί που ήρθαν θα είναι καλύτεροι απ’ αυτούς που έφυγαν και θα κάνουν την υπέρβαση. Νομίζω ότι ο κ. Σαμαράς έστησε μια πιο λαϊκή κυβέρνηση για να πάει σε εκλογές, χωρίς να περιμένει καινοτομίες και αυτό φαίνεται από την επιλογή των προσώπων. Κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να παλιννοστήσει κάποιους στην ΝΔ.

Ιδιότυπη Ομηρία
Ο αριθμός των 14 υπουργείων για ποσοστό 8% που πήρε ο κ. Βενιζέλος καταδεικνύει ότι ο κ Σαμαράς είναι σε μια ιδιότυπη ομηρία.

Για την επιλογή του νέου υπουργού Οικονομικών
Μια ολόκληρη παράταξη, η ΝΔ από το ’74 μέχρι σήμερα, δεν έχει κάποιον άξιο για να γίνει υπουργός εθνικής οικονομίας; Πρέπει να δανειστούμε από την Αριστερά; Αν δεν έχει, αυτό είναι κακομοιριά. Και μην ξεχνάμε ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν πολιτεύεται. Δεν επιλέχθηκε από τον λαό, όπως και ο προηγούμενος υπουργός οικονομικών. Από την άλλη είναι ικανοποιημένες οι διεθνείς τράπεζες, το τραπεζικό σύστημα, η τρόικα, το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε κλπ. Όμως ο κ. Σαμαράς με την επιλογή αυτή δηλώνει πως δεν θ’ αλλάξει πολιτική γιατί είναι δέσμιος σ’ αυτήν.

Τιμωρία του Αδωνη
Διαπρέπουν τα παιδιά αλλά τους φέρνονται απρεπώς. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τον κ. Σαμαρά ο Άδωνις, παρά το ότι πούλησε τις αρχές, τις ιδέες, τις αξίες, την σοβαρόρητά του. Επίσης με ενόχλησε και ο τρόπος που τον πέταξε και η αντικατάσταση που έκανε. Η επιλογή του κ. Βορίδη νομίζω ήταν τιμωρία για τον Άδωνη, επειδή σε τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά προς τον κ. Γεωργιάδη που του ζητούσε να πάρει την θέση του κ. Βορίδη ως κυβερνητικού εκπροσώπου εκείνος αρνήθηκε.

Ο κ. Βορίδης θα τα στρογγυλοποιήσει
Νομίζω ο κ. Βορίδης δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την πολιτική του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος συγκρούστηκε με πάρα πολύ κόσμο και έχασε ένα μέρος της δημοτικότητάς του. Ο κ. Βορίδης θα τα στρογγυλοποιήσει όλα αυτά και αναφέρομαι στις σχέσεις με  τους φαρμακοβιομήχανους, τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς. Ο κ Άδωνις είχε ανοίξει μέτωπο με τους φαρμακοποιούς οι οποίοι είναι εκλογείς κατά 75% της ΝΔ.

Ισχυρό πρόσωπο ο κ. Κικίλιας
Άλλο ισχυρό πρόσωπο στην νέα κυβέρνηση βλέπω τον κ. Κικίλια, ο οποίος είναι καλό παιδί –τον ξέρω από τότε που ήταν δημοτικός σύμβουλος του κ. Κακλαμάνη-. Ο κ. Κικίλιας έχει  «μπάρμπα στην Κορώνη», τον συμπαίκτη του στον Πανιώνιο, υπουργός οικονομικών σήμερα του Ιλινόις -ο Τζορτζ Στεφανόπουλος του Κλίντον- που είναι σήμερα στο πλάι του Ομπάμα, ο Αλέξης Γιαννούλιας. Από ‘κεί έλκει και την όποια δύναμή του ο κ. Κικίλιας. Έτσι έγινε υπουργός δημοσίας τάξης για να έχει ο φίλος του μια πρόσβαση στις πληροφορίες και στην ασφάλεια. Πιστεύω ότι έχει πολύ «ισχυρές πλάτες» ο κ. Κικίλιας.

Σαφής κίνδυνος
Είναι σαφής ο κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση. Όταν ο κ. Τσίπρας γύρισε από το Όστιν, φάνηκε πολύ πιο Ευρωπαίος. Έγινε πολύ δεξιός και δεν ξέρω τι θα κάνουνε οι πολύ αριστερές συνιστώσες του κόμματος του, προεξάρχοντες και του κ. Λαφαζάνη.

Για την Χρυσή Αυγή
Οι άνθρωποι που ψήφισαν την Χ.Α δεν είναι φασίστες. Είναι άνθρωποι αγανακτισμένοι από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ. κλπ.

Για την συνάντηση Τσίπρα-Ντράγκι
Ενοχλήθηκα πολύ που ο κ. Ντράγκι έβγαλε τον κ. Τσίπρα στο πεζοδρόμιο να κάνει δηλώσεις. Δεν βρέθηκε ένα pressroom να κάνει τις δηλώσεις του ο εν δυνάμει πρωθυπουργός; Αυτό είναι μια υποτίμηση. Το ζήσαμε και στον Λευκό Οίκο, όταν ο κ. Παπανδρέου έκανε δηλώσεις με την ομπρέλα μες στην βροχή. Ο κ. Τσίπρας κάνει ένα πολιτικό κονσομανσιόν με τους μεγάλους για να ταυτίζεται μ’ αυτούς.
Και επίσης ενοχλήθηκα με την προπαγάνδα που έκανε ο κ. Τσίπρας στις Βρυξέλλες υπέρ του Γιούνκερ. Φοβάμαι λοιπόν πως αν γίνει πρωθυπουργός αύριο, μην γίνει πιο οσφυοκάμπτης από τον κ. Σαμαρά με τον Βενιζέλο.

Για ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα
Με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και με την ΔΗΜΑΡ που φαίνεται να κλίνει προς την πλευρά Τσίπρα.

Ανήκω στους Ευρωσκεπτικιστές
Ανήκω στην ομάδα του κ. Φάρατζ, τους Ευρωσκεπτικιστές, όπου ήμουν και συνιδρυτής το 2004 που χτίσαμε την IND/DEM. Τότε καταφέραμε με μόλις το 5% στο ευρωκοινοβούλιο να σταματήσουμε το Ευρωσύνταγμα. Ο κ. Φάρατζ αυτή την στιγμή πολεμάει το μοντέλο της κ. Μέρκελ. Θέλει την χώρα του εκτός ευρώ και εκτός Ευρώπης και πιστεύει στην επιστροφή του εθνικού νομίσματος σε όλες τις χώρες.

Οι υπεύθυνοι για την κατάντια μας
Σήμερα είμαστε σ΄ αυτή την δινή θέση επειδή κάποιοι ψήφισαν το Μάαστριχτ  (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) με αυτούς τους ασφυκτικούς όρους, λες και εμείς μπορούσαμε να αντέξουμε το 3% του πληθωρισμού, ή το 3% του ελλείμματος.

Εσωτερικό θέμα στην Τουρκία
Υπάρχει εσωτερικό θέμα στην Τουρκία με τον κ. Ερντογάν, ο οποίος για να ποτίσει υπνοστεντόν τον λαό του, θα χρειαστεί να κάνει μια επίδειξη δύναμης. Δεν ξέρω αν την κάνει στην Συρία –που έσπασε τα μούτρα του- ή κάπου αλλού. Όμως αυτό που πέρασε απαρατήρητο είναι ότι οι Τούρκοι δείξανε την δύναμη τους –με το προξενείο τους- στην Ξάνθη και την Κομοτηνή. Είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει πριν βρεθούμε σ’ αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου