Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Λάρισα: Η ουρά ενός ποντικού τον έστειλε στην εντατική - Κρίσιμες ώρες για νεαρό κάτοικο της πόλης!

Στο κόκκινο η αγωνία των συγγενών του νεαρού, που προσπαθούν να πιστέψουν πως ο άνθρωπός τους, βρέθηκε στηνεντατική από τη μια στιγμή στην άλλη...
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας ένας κάτοικος της πόλης, με συμπτώματα λεπτοσπείρωσης. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ''Κόσμος'', ο άντρας ήρθε σε επαφή με ουρά ποντικιού, χωρίς να το γνωρίζει, την ώρα που ασχολούταν ερασιτεχνικά με αγροτικές εργασίες.

Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρότατο κρούσμα λεπτοσπείρωσης μέσα σε ένα μήνα στην Ελλάδα, καθώς στα τέλη Μάιου ένας 20χρονος από την Κρήτη έχασε την ζωή του εξαιτίας αγγίγματος νεκρού ποντικού.
Όπως αναφέρει το ΚΕΛΠΝΟ η λεπτοσπείρωση αποτελεί μία πολύ σημαντική ανθρωποζωονόσο, η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο καθώς και στα κατοικίδια ζώα με άμεση επαφή μετά από έκθεση σε μολυσμένες εκκρίσεις από τα ούρα θηλαστικών (κυρίως τρωκτικών) που μεταφέρουν την νόσο.

Τα συμπτώματα είναι υψηλός πυρετός (πάνω από 38), ρίγος, πονοκέφαλο, ναυτία, έμετοι, ανορεξία, διάρροια, βήχας, φαρυγγίτιδα, εξάνθημα και μυαλγίες. Θέλει μεγάλη προσοχή, ειδικά αυτή την εποχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου