Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ο Ιερός Ναός Αγ. Αποστόλων «Ξελασπώνει »την Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας.

 

Μια μικρή και σχετικά φτωχή ενορία βάζει (πλάτη) για να μπορέσει ο Δήμος Καλλιθέας να προμηθευτεί γύρω στις περίπου 40 μερίδες φαγητού.

Και πολλοί θα αναρωτηθείτε που είναι το κακό σε αυτήν την ιστορία, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα, με μια σειρά.

Ο Δήμος Καλλιθέας έχει την ανάγκη να μπορέσει να μοιράσει κάποιες μερίδες φαγητό καθημερινά σε άπορους συμπολίτες μας, μέσα από τα προγράμματα κοινωνικής στήριξης που έχει, και καλά κάνει.

Ο Δήμος Καλλιθέας έχει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παρασκευής φαγητού, μέσα σε κάποιους παιδικούς σταθμούς αλλά και εργαζόμενους με ειδικότητα μαγείρων, και θα μπορούσαν κάλλιστα να ετοιμάσουν, όχι μόνο 20 ή 40 επιπλέον μερίδες, αλλά και πολλές περισσότερες ακόμα, έτσι ώστε να στηρίξει το όποιο φιλανθρωπικό έργο θέλει να προβάλλει.

Φυσικά και θα χρειαζόντουσαν επιπλέον προμήθειες υλικών και ότι άλλο χρειάζεται για την παρασκευή φαγητού, δηλαδή  και περισσότεροι οικονομικοί πόροι ,αλλά σε έναν Δήμο  με πλεόνασμα εκατομμυρίων ευρώ όπως μας λέει η Διοίκηση, αυτό είναι το λιγότερο που θα σκεπτόταν κάποιος.

Αλλά η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας αντί να προβεί σε αυτές τις ενέργειες προτίμα τον εύκολο για εκείνη τρόπο, δηλαδή να προμηθευτεί τις μερίδες φαγητού που χρειάζεται από  την Εκκλησία, και συγκεκριμένα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων  στις Τζιτζιφιές Καλλιθέας.

Όσο απίστευτο και να ακούγετε είναι αληθινό, το φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων που καθημερινά στηρίζει τους άπορους ενορίτες του με φαγητό, στηρίζει και τον εύρωστο οικονομικά και έναν από του πέντε μεγαλύτερους Δήμους της Χώρας.

Με λίγα λόγια αν η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας θέλει να παρουσιάσει φιλανθρωπικό έργο, να το κάνει με τις δικές της δυνάμεις  έχει αρκετές, τόσο σε υποδομές όσο και οικονομικές.

Όσο για την Εκκλησία το φιλανθρωπικό της έργο είναι μεγάλο, στον Δήμο Καλλιθέας  γεύματα αγάπης για τους άπορους προσφέρουν  οι παρακάτω ενορίες :

 Αγ. Απόστολοι Τζιτζιφιών

Αγ. Γεώργιος Χαροκόπου (Καλλιθέας)

Αγ. Νικόλαος Καλλιθέας

Αγ. Πάντες Καλλιθέας

Μεταμόρφωσις Σωτήρος Καλλιθέας

Παντάνασσα Τζιτζιφιών (Προφ. Ηλίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου