Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Με προχειρότητα, χωρίς σχεδιασμό, η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, συνεχίζει το «έργο» της.

 

Εδώ και 4 χρόνια ήξεραν και γνώριζαν ότι θα πρέπει να κατασκευαστούν αίθουσες, για την κάλυψη των αναγκών της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Και ενώ θα έπρεπε να είχαν, τουλάχιστον ένα σχέδιο εκπόνησης όλων αυτών, φτάσαμε στο παραπέντε να λειτουργήσουν 8 από τις αίθουσες.

Τρέχουν τώρα μέσα στην βιασύνη,  χωρίς σχέδιο, απλά και μόνο να φτιάξουν τις όποιες αίθουσες,  και κάπως έτσι φτάνουμε και στο μικρό πάρκο της  οδού  Μεγαλουπόλεως στην Καλλιθέα.

Μια στενή λωρίδα  πρασίνου ανάμεσα στης πανύψηλες πολυκατοικίες,  ένας χώρος μικρός σε εμβαδόν στον οποίο όμως ανθούν εδώ και πολλά χρόνια αρκετά φυτά αλλά και δέντρα όπως, Πλάτανοι, Χαρουπιές, Γιακαράντες, κτλ.


Ένας χώρος πρασίνου που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παραμένει εγκαταλελειμμένος,  ενώ στο παρελθόν υπήρχε μια ωραία παιδική χαρά και ήταν χώρος αναψυχής για τους κατοίκους.

Σε αυτόν τον στενό και μικρό χώρο η Διοίκηση του κ. Δημήτρη Κάρναβου θέλει να κατασκευάσει 4 αίθουσες νηπιαγωγείου και μια αίθουσα γραφείων αποψιλώνοντας και καταστρέφοντας  φυτά και δέντρα.

Με προχειρότητα, χωρίς σχεδιασμό, με βιασύνη, η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας θέλει να προχωρήσει στην κατασκευή και λειτουργίας Νηπιαγωγείων, τα οποία θα πνίγονται από τις γειτνιάζουσες εφαπτόμενες ψηλές πολυκατοικίες, δημιουργώντας ένα μη ενδεδειγμένο περιβάλλον παραμονής για τα μικρά παιδιά.

Λόγω ότι ο χώρος είναι μικρός, μετά και την κατασκευή των 4 αιθουσών ο αύλειος χώρος που θα μείνει για τα παιδιά, περισσότερο θα μοιάζει με χώρο προαυλισμού φυλακών και όχι με αύλειο χώρο σχολείου για μικρά παιδιά.

Υπάρχουν άλλοι χώροι  που η Διοίκηση θα μπορούσε να κατασκευάσει σχολικές αίθουσες;

Φυσικά και υπάρχουν, αλλά η Διοίκηση μας λέει ότι  χρειάζονται μελέτες και τουλάχιστον 3 χρόνια, για να μπορέσει να κατασκευάσει κάπου αλλού, τις όποιες σχολικές αίθουσες.

Μα αφού το συγκεκριμένο θέμα το γνώριζε η Διοίκηση εδώ και 4 χρόνια, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι;

Φυσικά και θα μπορούσε, αν ήθελε, αλλά είπαμε.....

Εδώ και χρόνια (από το 2014), με προχειρότητα χωρίς σχεδιασμό (διανομή τροφίμων, φωτισμός, καθαριότητα , εγκληματικότητα, μάσκες, καρουζέλ, άστεγοι, κρούσματα υπαλλήλων, ευπαθείς ομάδες, δημοτικά τέλη, αδέσποτα, ανακύκλωση, παραλιακό μέτωπο, κτλ) , Η Διοίκηση του κ. Δημήτρη Κάρναβου «Αλλάζει την Καλλιθέα» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου