Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Επιτακτική Ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα στο Παραλιακό Μέτωπο.

 

Τα έργα τα οποία θα έπρεπε να έχουν δημοπρατηθεί από τον Αύγουστο του 2019, δυστυχώς δεν προχώρησαν και αυτό λόγω σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, έλλειψης πόρων αλλά και μελέτης.

Φυσικά και θα έπρεπε εδώ και 17 μήνες τώρα, τουλάχιστον να υπάρχει έστω ένα σχέδιο για το πως θα προχωρήσουν τα έργα, στο παραλιακό μέτωπο από την περιφέρεια, και αυτό διότι μιλάμε για ένα έργο που δεν αφορά μόνο τους Δήμους Καλλιθέας και Μοσχάτου -Ταύρου αλλά όλη την Αθήνα, δηλαδή ένα έργο  μητροπολιτικού χαρακτήρα.

Στη συνεδρίαση που έγινε του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, με παρέμβασή του ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας, πρώην πρόεδρος ΚΕΔΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Καλλιθέας  «Προοπτική Ζωής» κ. Κώστας Ασκούνης, ζήτησε την άμεση δημοπράτηση των έργων της Β’ Φάσης του Παραλιακού Μετώπου.

Όπως τόνισε και στην παρέμβαση του ο κ Κώστας Ασκούνης

«....Η επίκληση ότι οι μελέτες που παρέδωσε το Υπουργείο στην Περιφέρεια παρουσιάζουν ελλείψεις και δεν μπορεί να προχωρήσει σε δημοπράτηση είναι τουλάχιστον προσχηματική.

Στους 17 μήνες που βρίσκεται στην Περιφέρεια δεν κάλεσε ούτε μία φορά το συνεργαζόμενο Τεχνικό Γραφείο – ένα από τα καλύτερα της χώρας – ώστε να επιλύσει τα όποια προβλήματα υπήρχαν, όπως καταγγέλθηκε στην συνεδρίαση.

Η ευθύνη για την καθυστέρηση του έργου φέρνει τη σφραγίδα του κ. Πατούλη. Η δήλωσή του ότι το έργο της Β’ Φάσης θα δημοπρατηθεί στο τέλος του 2021 μας βρίσκει αντίθετους.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι το έργο της Παραλίας δεν ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για την Περιφέρεια Αττικής.

Όμως, οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων θα συνεχίζουμε, για αρκετά χρόνια ακόμη, να ζούμε με τα βουνά από μπάζα, την αισθητική και περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας και την απαξίωση του έργου.


Αυτό λοιπόν επιβάλλει την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Β’ ΦΑΣΗΣ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου