Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

Δ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Γ.ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ«ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΝΝΕΔΙΤΙΚΟΣ»

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, 31/03/2021, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητούσε από την διοίκηση να προηγηθεί ένα θέμα, που αφορούσε την λεκτική επίθεση και τον τραμπουκισμό καθώς και αγωγή από μέλος της Διοίκησης, σε έναν Δημοτικό Σύμβουλο Καλλιθέας.

Η Διοίκηση αρνήθηκε πεισματικά, βάζοντας μπροστάρη τον ίδιο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, ο οποίος παρόλο που είχε ενημερωθεί  για το συγκεκριμένο θέμα και θα έπρεπε  για λόγους ευθιξίας να πράξει τα δέοντα, εκείνος συντάχτηκε με την εντολή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που εξελέγει και σημερινού Δημάρχου Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβου.

Το αποτέλεσμα ήταν να φέρει στα άκρα όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να ακουστεί από τον Δημοτικό Σύμβουλο Καλλιθέας κ. Γιώργο Αντωνακάκη η φράση, «Αυτό είναι Φασισμός ΟΝΝΕΔιτικος»Ενώ και ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής» κ. Κώστας Ασκούνης έκανε την εξής ανακοίνωση:


« Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, 31/03/2021, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε την απρόκλητη λεκτική επίθεση, κι όχι μόνο, κατά του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Εμιρζά από στέλεχος της Διοίκησης Κάρναβου την ημέρα της Εθνικής Επετείου στην πλατεία Κύπρου. Με αγενή τρόπο, την ίδια ημέρα, απευθύνθηκε και στον κ. Ψαλιδόπουλο όπως ο ίδιος κατήγγειλε. 

Τα γεγονότα συνδέονται ευθέως με τις καταγγελίες που έκανε η παράταξή μας για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στελεχών της Διοίκησης Κάρναβου. Την απάντηση στις καταγγελίες μας επιχείρησαν να την δώσουν στο πεζοδρόμιο και όχι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί υπάρχει αφωνία.

Η απαράδεκτη κι έξω από κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας ενέργεια του εν λόγω στελέχους δεν έχει θέση στον Δημοκρατικό Δήμο της Καλλιθέας. Φαίνεται όμως να έχει θέση στην κουλτούρα του Δημάρχου. Στην ομιλία του, όχι μόνο αρνήθηκε να καταδικάσει την ακραία συμπεριφορά του στελέχους του, αλλά επιχείρησε να δυναμιτίσει το κλίμα στην αρχή της συζήτησης.

Είναι προφανές ότι προπηλακισμοί και απειλές ανήκουν στο μακρινό παρελθόν και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ασκούμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας της κριτικής και του ελέγχου. Δεν θα μας φιμώσετε. Η Δημοκρατία θα δώσει την λύση. »

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου