Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ! «ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑ PLEXIGLASS»

 


Σε προηγούμενο άρθρο μας, είχαμε αναφερθεί σχετικά με τους διαγωνισμούς που έγιναν στην Δημοτική Επιχείρηση  (ΔΑΕΚ) για την προμήθεια  πλεξιγκλάς τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία.

Όμως παρόλο που η σχετική διαδικασία ξεκίνησε από τον Μάιο του 2020, φτάσαμε στο σήμερα και μετά από την παρωδία δυο διαγωνισμών, τον Μάιο του 2020 αλλά και τον Φεβρουάριο του 2021, που ακυρωθήκαν χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή αιτιολογία ως προς τον διαγωνισμό, αλλά από ότι φαίνεται τελικά,  μάλλον με τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό. Και τώρα να τρέχουν να δώσουν την προμήθεια των πλεξιγκλάς στην εταιρεία «PLEXI ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Άφησαν δηλαδή ένα ολόκληρο χρόνο απροστάτευτους τους εργαζόμενους και έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους μόνο και μόνο, γιατί ο κολλητός τους προμηθευτής δεν πήρε την δουλειά διότι ήταν ακριβότερος από τον μειοδότη.

Και κάπου εδώ να πούμε και τα πράγματα με το όνομα τους.

Στο άρθρο που δημοσιεύσαμε την Κυριακή 25 Απριλίου 2021, κάναμε αναφορά σχετικά με τους διαγωνισμούς που ακυρώθηκαν αλλά και για δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για  τοποθετήσεις (πλεξιγκλάς) προστατευτικών μέσων στα γραφεία των εργαζομένων σε αρκετές υπηρεσίες του Δήμου Καλλιθέας.

Μάλιστα αναφερθήκαμε και σε γνωστό επιχειρηματία στην κατασκευή πλεξιγκλάς στην Καλλιθέα τον κύριο Γρίβα, ο οποίος μετά την δημοσίευση του άρθρου, μας πηρέ τηλέφωνο απαιτώντας να κατεβάσουμε την δημοσίευση, λέγοντας μας ότι έχει ανακρίβειες και ότι δεν έχει καμία σχέση με τους διαγωνισμούς  και ότι δεν αφορούν εκείνον και κακός τον έχουμε εμπλέξει στο άρθρο μας.

Κύριε Γρίβα, γνωρίζουμε ότι συμμετείχατε στους διαγωνισμούς τόσο του Μαΐου 2020 (ΑΡ.ΠΡΩΤ.310 ΗΜΕΡ. 20/05/2020) αλλά και του Φεβρουαρίου 2021 (ΑΡ.ΠΡΩΤ. 43 ΗΜΕΡ. 17/02/2021) και με την υψηλότερη τιμή σε σχέση τους υπολοίπους συμμετέχοντες.

Και παρόλο που οι διαγωνισμοί ακυρώθηκαν κ Γρίβα, εσείς ως γνωστός που είστε στην Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας,  πήρατε με απευθείας  ανάθεση την προμήθεια με πλεξιγκλάς  των (Υπηρεσιών του Δήμου που έπρεπε να έχουν γίνει από το 2020), τον Μάρτιο του 2021 (ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ 117 ΗΜΕΡ 12/03/2021).

Αλλά επειδή είστε και αγαπητός όπως είπαμε στην Διοίκηση, σας έδωσαν και δεύτερη με απευθείας ανάθεση, προμήθεια με πλεξιγκλάς των Υπηρεσιών του Δήμου Καλλιθέας, τον Απρίλιο του 2021 (ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ 185 ΗΜΕΡ 06/04/2021)

Άρα καταλαβαίνετε κύριε Γρίβα, ότι στο Άρθρο που δημοσιεύσαμε 25 Απριλίου 2021 ειπώθηκαν αλήθειες.

Και η αλήθεια είναι ότι η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, καθυστέρησε εδω και ένα χρόνο για την τοποθέτηση (πλεξιγκλάς) προστατευτικών μέσων στα γραφεία των εργαζομένων στις Υπηρεσίες του Δήμου θέτοντας σε  κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά των Εργαζομένων.




Πεχλιβανίδης Φώτης

Συντάκτης - Αρθρογράφος

Social Reporter



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου