Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ: «ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!!!»

 

Μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Η.Π.Α., δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, υπογραμμίζει ο πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας και νυν επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Καλλιθέας «Προοπτική Ζωής» κ. Κώστας Ασκούνης, σε μήνυμα του την Τρίτη 27 Απριλίου 2021.

 Αναφέρει στο μήνυμα του ο κ . Κώστας Ασκούνης:

« Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Η.Π.Α. αποτελεί μία πολύ μεγάλη είδηση. Γιατί όχι μόνο αποκαθίσταται μία αδικία ενός αιώνα, αλλά γιατί δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Η ηθική και ιστορική δικαίωση δεν αποτελεί αυτοσκοπό για εμάς. Είναι η προϋπόθεση για να γίνονται σεβαστά από όλους στο σύνολό τους, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 Το κυριότερο όμως, γιατί και σήμερα ο Νεοθωμανικός Επεκτατισμός της Τουρκίας απειλεί τους γειτονικούς λαούς και την εδαφική τους ακεραιότητα. Η αποδοχή λοιπόν από τη σύγχρονη Τουρκία των εγκλημάτων κατά των Αρμενίων, των Ποντίων και των Ασσυρίων είναι προϋπόθεση ότι αυτά που συνέβησαν τότε δεν θα επαναληφθούν ποτέ.

 Είναι προφανές ότι η δήλωση του Προέδρου των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για όλους τους λαούς της περιοχής κι ιδιαίτερα για τους αδερφούς μας στην Κύπρο, αλλά και για εμάς τους Έλληνες.»

Τα εγκλήματα κατά ολόκληρων εθνών δεν είναι δυνατόν να παραγράφονται. Οι ψυχές των νεκρών δεν θα ησυχάσουν εάν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι λοιπόν η ώρα, οι 353.000 ψυχές των αδελφών μας Ποντίων να δικαιωθούν .

Θα πρέπει άμεσα να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, τόσο η «Διεθνής  Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων», όσο και η «Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος», αλλά και η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων», καθώς και όλα τα Σωματεία και Σύλλογοι σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας.

Όλοι μαζί στον Αγώνα για την Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Κανείς μας δεν ξεχνά!!!



Πεχλιβανίδης Φώτης

Συντάκτης - Αρθρογράφος

Social Reporter



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου