Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ

 

22 Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν ΑΜΕΣΗ σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με επιστολή τους στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

 Ακολουθεί η επιστολή:

Κοινή επιστολή των Δημοτικών Παρατάξεων

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ», «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» και         «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»

Και των Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων

Κυριακής Δαμουλιάνου και Ιωάννας Ευτυχιάδου

 

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

 Κύριε Πρόεδρε, 

 Κάνοντας χρήση του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα:

«Την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΑΕΚ Α.Ε. για παραχώρηση σε ιδιώτη της Δημοτικής Καντίνας που βρίσκεται εντός της Πλατείας Δαβάκη».

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στην Πλατεία Δαβάκη λειτουργεί πάνω από 40 χρόνια Δημοτική Καντίνα εμβαδού 26,50 τ.μ. με περιβάλλοντα χώρο έκτασης 148,50 τ.μ.

Πρόκειται για έναν χώρο, στον οποίο η Δημοτική Επιχείρηση προσφέρει σε προσιτές – φθηνές τιμές καφέ και εδέσματα στους δημότες μας, που χρησιμοποιούν το πάρκο της Πλατείας Δαβάκη.

Η Δημοτική Επιχείρηση, αλλά και η Δημοτική Αρχή αφού άφησαν την Καντίνα να υποστεί φθορές, αποφάσισε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΕΚ Α.Ε., στις 31/05/2023 να παραχωρήσει τον τελευταίο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ» στα επιχειρηματικά συμφέροντα, στερώντας από τους ευάλωτους συμπολίτες μας που επισκέπτονται καθημερινά το πάρκο να έχουν σε φθηνές τιμές καφέ, νερό και εδέσματα.

Δεδομένου, ότι στην Πλατεία Δαβάκη και επί της Λεωφ. Θησέως υφίσταται ΚΑΝΤΙΝΑ, που έχει ενοικιάσει η Δημοτική Επιχείρηση σε επιχειρηματία, προκαλεί κατάπληξη για ποιο λόγο εκχωρεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα τη Δημοτική Καντίνα.

Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συναισθανόμενο την κοινωνική διάσταση του θέματος θα αποτρέψει την παραχώρηση της Δημοτικής Καντίνας σε ιδιώτες.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου