Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Ένωση Συλλόγων Γονέων - Κηδεμόνων Καλλιθέας: Ζητάμε Ελέγχους Καταλληλότητας σε όλα τα Σχολικά Κτίρια.

 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων - Κηδεμόνων Καλλιθέας, μετά από το συμβάν που έγινε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας και συγκεκριμένα  την πτώση σοβά 1,5 μέτρου ο οποίος αποκολλήθηκε  από τον εξωτερικό τοίχο του 3ου Δημοτικού σχολείου Καλλιθέας και έπεσε στο πεζοδρόμιο επί της οδού Πλάτωνος από ύψος 8 περίπου μέτρων.

Και όπως αναφέρουν έχουν αποστείλει επιστολή από της 2 Ιουνίου 2023 προς τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Δημήτρη Παπαθανάση για να ενημερώσει την Ένωση Συλλόγων Γονέων - Κηδεμόνων Καλλιθέας, για τον προγραμματισμό εργασιών στα κτίρια των σχολικών μονάδων κατά την θερινή περίοδο,  καθώς και την εξέλιξη των εργολαβιών.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων - Κηδεμόνων Καλλιθέας, προς του γονείς:

Αγαπητοί γονείς,

Κάθε χρόνο που περνάει η κατάσταση των σχολικών κτιρίων του δήμου μας χειροτερεύει. Χθες είχαμε την πτώση σοβά 1,5 μέτρου ο οποίος αποκολλήθηκε  από τον εξωτερικό τοίχο του 3ου Δημοτικού σχολείου Καλλιθέας και έπεσε στο πεζοδρόμιο επί της οδού Πλάτωνος από ύψος 8 περίπου μέτρων.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου είχε ενημερώσει επανειλημμένα την αρμόδια αρχή για την κατάσταση του σχολείου και την άμεση ανάγκη συντήρησης του. Είναι ευτύχημα ότι με την πτώση του σοβά δεν προκλήθηκε κάποιο ατύχημα διερχόμενων  παιδιών  ή κατοίκων.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας  αποστείλαμε επιστολή στις 2 Ιουνίου προς τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Δημήτρη Παπαθανάση,  να μας ενημερώσει για τον προγραμματισμό εργασιών στα κτίρια των σχολικών μονάδων κατά την θερινή περίοδο,  καθώς και την εξέλιξη των εργολαβιών. Σας επισυνάπτουμε τις σχετικές φωτογραφίες από το σημείο της πτώσης.


Η σχολική κοινότητα της πόλης μας ζητάει το αυτονόητο,  να ζει και να εργάζεται σε ασφαλή κτίρια.  Οι υποχρεώσεις του δήμου και της πολιτείας είναι εξίσου αυτονόητες.  Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας ζητάμε για άλλη μια φορά επιτέλους, από την τοπική αυτοδιοίκηση να σκύψει με σοβαρότητα στα προβλήματα των σχολείων μας και από την πολιτεία να μην αποποιείται τις ευθύνες της.  Σε τρεις μήνες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και ζητάμε ελέγχους καταλληλότητας σε όλα τα σχολικά κτίρια.

 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ

 

Η Πρόεδρος,                                   Ο Γεν. Γραμματέας,   

 

Βασιλική Κολυβίρα                       Δημήτριος Σούνδιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου