Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Bloomberg: Σε μια κλωστή κρέμεται η ελληνική κυβέρνηση


Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να επιβίωσε από την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, ωστόσο η κυβέρνησή του παραμένει εγκλωβισμένη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Οπως αναφέρει ο σχολιαστής του πρακτορείο, Λέονιντ Μπερσίντσκι η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα επιβίωσε από την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε με μία ισχνή πλειοψηφία 153 ψήφων στη Βουλή των 300. Η ψηφοφορία για τη μομφή κόστισε από το σοσιαλιστικό κυβερνητικό εταίρο μία βουλευτή, η οποία τάχθηκε με την αντιπολίτευση».

«Η κυβέρνση έχει κλυδωνιστεί μετά την απόφασή της να κλείσει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, την ΕΡΤ. Τον Ιούνιο, ένας από τους κυβερνητικούς εταίρους, η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κίνηση αυτη», συνεχίζει ο Μπερσίντσκι.

«Η ΕΡΤ απασχολούσε 2650 εργαζομένους και η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο στο πλαίσιο των περικοπών στο δημόσιο τομέα, όπως προβλέπει το μνημόνιο της τρόικας. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να περικοπούν 4.000 θέσεις εργασίας», προσθέτει.

Ο σχολιαστής τονίζει ότι «η Ελλάδα έχει μία χαοτική και υψηλού ανταγωνισμού τηλεοπτική αγορά και η κυβέρνηση δεν είχε διάθεση να πληρώνει για μία παραφουσκωμένη και αναποτελεσματική κρατική τηλεόραση... ».

Και καταλήγει: «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει το ίδιο και με την υπόλοιπη γραφειοκρατία της, αλλά όπως έχουν τα πράγματα η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου