Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς κελσίου.  
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.  Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλασσιά - παραθαλάσσια τμήματα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα.  Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ένταση 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ . Θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.  
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.  Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.  Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες όπου πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι σχάρες.  Ανεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.  Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου.  
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.  Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  
Πρόγνωση για την Παρασκευή 23-10-2015 

Καιρός: καοκαιρία σε όλη τη χωρά με βροχές και καταιγίδες κατά  τόπους ισχυρές. Από το βράδυ σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και βόρεια.  Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8  μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις με την ιδία ένταση.  Θερμοκρασία: σε σταδιακή πτώση από βορά προς νότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου